Spectacol

E clar că străzile din cartierul sucevean Zamca (acum, ca un exemplu-reper) n-au fost croite pentru numărul de autovehicule și pentru traficul de acum. Realitatea de care cei de acolo și cei care au treabă pe acolo se împiedică zilnic este aceasta: ziua străduțele aproape că se pustiesc, spre seară toți îi încurcă pe toți – mașini parcate de-o parte și de alta pe trotuare, iar dacă altele cutează să mai și circule pe străduțele strâmte, pentru pietoni nu mai rămâne loc… Dar fix alaltăseară, din această pricină, și zgomotos spectacol.
 

L.D. Clement

Și n-aș spune că voi fi asistat chiar la premieră, nu. Un ins găsește spațiu de parcare fix în gura unei scări de bloc. Întâmplarea face ca, vigilent…, șeful scării cu pricina să-și facă rondul cu patrupedul proprietate. Vede. Roagă frumos. Ridică tonul. Se ridică tonurile. Se țipă. Se deschid ferestre și se intervine cu vehemență in crescendo, de pe ambele părți, opiniile rupând străduța-n două. „Pe unde să mai intrăm în bloc?” „Da’ unde să-mi parchez mașina?” „La blocul tău!” „Da’ nu-i unde. Da’ ce, îi strada ta?” „Da’ ce, îi blocul tău?”. Pân’ la urmă, unul cedează, iar de data asta cedase automobilistul (deși chiar șeful e-nvins, de gureșele de dincolo, fiindcă s-a legat de „al lor”), plecând să-și încerce șansa pe altundeva prin cartier sau chiar mai departe. Poate că nu tocmai de unde venise!… A little street happening – ar zice, poate că amuzat, un spectator fără treabă. Însă spectacolul se poate repeta în orice seară; nu-i doar întâmplare, e realitate curentă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: