19 inculpați ai lotului Siret, puși în libertate la Curtea de Apel București

Curtea de Apel București i-a pus ieri în libertate, cu obligarea de a nu părăsi țara, o perioadă de 30 de zile, pe 19 dintre inculpații lotului Siret: Anca Elena Agapi, Eugen Manuel Costache, Constantin Bogdan Rurac, Viorel Ruște, Doru Sorin Strugar, Ilie Cozmei, Olivia Alina Mandiuc, Adrian Iuga, Teodor Cristian Nicolovici, Florin Sticleț, Rodica Nichiforiuc, Alexandru Luchian Posmangiu, Gheorghe Neamțu, Romis Vasile Luchean, Constantin Traian Hai, George Slevoacă, George – Bogdan Ungureanu, Alin Gheorghe Pavlovici și Ilie Zahariuc.
 

Totodată, aceeași instanță le-a prelungit mandatele de arestare preventivă, cu încă 30 de zile, inculpaților Elena Cozminiuc, Doru Constantin Andrișan, Ovidiu Vasile Sasu, Sorin Sumanariu, Vasile Secrier, Virgil Jităriuc, Toader Ilieși, Cristian Filipoaia, Adrian Holca, Florin Constantin Matei, Andrei Ciobanu, Elena Mihaela Cosic, Gheorghe Constantin Lavric, Radu Lucanu și Vasile Adrian Bălici. De precizat că hotărârea Curții de Apel București în cazurile celor 35 de inculpați nu este definitivă și este atacabilă cu recurs, care se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție. Reamintim că mandatele tuturor acestora expiră duminică, 3 aprilie, ceea ce înseamnă că, dacă, dintr-un motiv sau altul, vineri, 1 aprilie, Înalta Curte de Casație și Justiție a României nu are pe rol judecarea recursurilor, cel puțin cei 19, din prima listă, se întorc acasă, în calitate de oameni liberi. Din 59 de arestați în lotul Siret, vameși și polițiști de frontieră, instanța supremă a României i-a pus în libertate, pe 4 martie a.c., în recursul la prelungirea mandatelor, pe polițiștii de frontieră Iulian Radu (32 de ani), din Suceava, Ionel Marinel Gîză (40 de ani), din Salcea, și Daniela Căpățînă (43 de ani), din Rădăuți. Ei au primit interdicție de a părăsi țara și, din partea șefilor lor, posturi neoperative în PTF Siret. Din informațiile pe care le deținem, și agent-șef Mihai Doru Tocilă, (43 de ani), din Siret, neprezent, ieri, pe rolul Curții de Apel București, urmează să fie pus în libertate și se va întoarce la serviciu, procurorii DNA București nemaicerând pentru el prelungirea mandatului de arestare preventivă. La închiderea ediției, Curtea de Apel București urma să se pronunțe în legătură cu cea de-a treia serie de inculpați prezentați instanței de DNA București pentru prelungirea mandatelor. Față în față cu judecătorii s-au aflat Aurel Anea, Constantin Florin Lupu, Cezar Nicu Schipor, Ștefan Lucian Pintilii, Ramona Coștiuc, Marcel Coroi, Daniel Barbă, Dănuț Dumitru Neagu, George Jacotă, Ionuț Adrian Grosu, Daniel Loghin Timoci, George Silviu Pomohaci, Simion Coroliuc, Lazăr Ungureanu, Cristinel Țiprigan, Cătălin Dumitru Zebreniuc, Ioana Valentina Sauciuc, Petru Adrian Mudrac și Fănel Florin Rădăcină. De la apărătorii inculpaților am aflat că, cel târziu până pe 15 aprilie, curent, rechizitoriul DNA București va fi trimis în instanță, pentru judecarea pe fond. Procesul se va ține la Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: