Alți 4 inculpați din Lotul Siret, plimbați degeaba pe ruta București – Suceava și retur

Inspector Bogdan Constantin Rurac (27 de ani), din municipiul Suceava, agent Iulian Radu (32 de ani), din municipiul Suceava, agent-șef Constantin Gheorghe Lavric (39 de ani), din comuna Frătăuții Vechi, și agent-șef Florin Sticleț (36 de ani), din municipiul Rădăuți, s-au aflat ieri la Suceava, mai precis la Curtea de Apel, pentru susținerea cererilor de liberare provizorie sub control judiciar introduse inițial la Curtea de Apel București (declinate în ceea ce privește competența instanței din nordul țării).
 

După admitere în principiu, dezbateri, ultimul cuvânt al inculpaților și deliberări, toți petenții au fost întorși în arest, cererile fiind considerate de instanță drept nefondate. Toți 4 sunt obligați să plătească statului câte 400 de lei reprezentând cheltuieli judiciare. Din lotul celor 59 de inculpați arestați în dosarul „Șpagă la Vama Siret”, până acum au făcut scurte vizite la Suceava, în căutarea libertății, Zahariuc, Sumanariu, Țiprigan, Pavlovici, Cosic și Ruște, și ei trimiși înapoi la București în stare de arest preventiv. Cei 10 au înaintat, reamintim, recursuri, ce se vor judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție. Din 59 de arestați, vameși și polițiști de frontieră, instanța supremă a României i-a pus în libertate, în recursul la prelungirea mandatelor, pe polițiștii de frontieră Iulian Radu (32 de ani), din Suceava, Ionel Marinel Gîză (40 de ani), din Salcea, și Daniela Căpățînă (43 de ani), din Rădăuți. Ei au primit interdicție de a părăsi localitatea de domiciliu și, din partea șefilor lor, posturi neoperative în PTF Siret.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: