Tineri oratori, în concurs la CN „Mihai Eminescu”

„Oratori, retori și… atât” se numește concursul care s-a desfășurat marți la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Suceava, în organizarea Catedrei de limbă și literatură română.
 

În urmă cu un an, avusese loc prima ediție a competiției, iar reușita ei, concretizată prin bucuria și siguranța elevilor de a se exprima astfel, după cum ne-a mărturisit prof. Rahila Cușnir, a generat încrederea organizatorilor că alți tineri oratori merită să se întâlnească și în 2011, și în următorii ani. Acum, însoțiți de îndrumătorii lor, în competiție au intrat 16 elevi din clasele X-XII de la colegiul-gazdă și de la „Petru Rareș”, „Ștefan cel Mare”, „Al.I. Cuza”, „Dimitrie Cantemir”, Alimentar Suceava și „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți. Finalmente, elevi destul de dificil de departajat (primii 10 au obținut medii peste 8) și datorită dovezilor concludente că sunt elevi bine pregătiți, dar și dorinței lor de a se exprima în public, coerent, elocvent, pe subiecte nu tocmai dintre cele facile. De altfel – s-a observat –, fiindcă au avut permisiunea de a schimba biletele/ temele, în general ei au căutat să evite tocmai subiectele pe care le-au considerat ușoare! Și, după ce timp de 50 de minute și-au pregătit discursul, pe rând, pentru cel mult 5 minute, au ieșit, pe rând, în fața tuturor, intrând în roluri (dintre cele mai convingătoare) de politician, de jurist, de reprezentant al societății civile, de apărător al culturii etc. Viitorul este al lor, desigur. Îi așteptăm la marile tribune!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: