Inspector sanitar-veterinar agresat de acționarul unui cafe bar din Dumbrăveni

➢ Persoana controlată și-a exprimat regretul pentru cele întâmplate, însă în sensul că… nu a fost destul de dur și nu i-a dat foc lucrătorului DSVSA !
 

Inspectorul sanitar-veterinar Constantin Huțanu a fost agresat de acționarul unei unități de alimentație publică din Dumbrăveni – a făcut ieri cunoscut, în cadrul unei conferințe de presă, șeful Inspecției Sanitar-Veterinare din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, Vasile Semeniuc. Dl Semeniuc spune că respectivul lucrător a intrat în barul societății comerciale Veroana, care funcționează pe lângă o stație de carburanți, s-a legitimat și a solicitat personalului de serviciu să prezinte autorizația sanitar-veterinară de funcționare a unității. Prezent în sală, unul dintre acționari, Ștefan Huțan – care s-a dovedit a fi și soțul salariatei de la bar –, a reacționat violent, adresând injurii și scoțându-l afară pe sus pe inspectorul aflat în exercițiul funcțiunii. La sesizarea acestuia din urmă, DSVSA a solicitat ajutorul Poliției, un echipaj deplasându-se la fața locului. „Un echipaj s-a deplasat la fața locului, unde inspectorul nostru ne-a spus că s-a uitat pe perete, în locul indicat de soția acționarului că s-ar afla autorizația, însă nu a văzut nimic. În momentul în care a reproșat acest lucru, Ștefan Huțan s-a ridicat de la masă, l-a scos afară, în timp ce documentele oficiale și ștampila i-au dispărut”, declară șeful Inspecției Sanitar-Veterinare. Vasile Semeniuc precizează că, în urma anchetei făcute cu Poliția la cafe-barul al cărui reprezentat legal este un italian, s-au constatat deficiențe pe linie de igienă, motiv pentru care s-a aplicat o sancțiune contravențională de 1000 de lei, iar activitatea unității a fost suspendată. Incidentul s-a petrecut luni, 14 martie, după care, venit ieri în audiență la conducerea DSVSA, Ștefan Huțan și-a exprimat părerea de rău față de modul în care au evoluat lucrurile. Însă nu în sensul recunoașterii faptei sale, ci al regretului că nu a fost destul de ferm cu inspectorul sanitar-veterinar. „A venit cu tot felul de amenințări și șantaj și, după toate discuțiile aprinse cu el, a început să-și ceară scuze. L-am întrebat ce a avut de gând când ne-a strâns inspectorul de gât și l-a dat afară, iar acesta a spus că îi pare rău că nu a aruncat o sticlă de benzină sau motorină pe el și nu i-a dat foc”, a evidențiat directorul executiv DSVSA Petrea Dulgheru. Conducerea DSVSA a făcut sesizare penală la Inspectoratul de Poliție Județean, acționarul SC Veroana, Ștefan Huțan, putând fi cercetat cel puțin sub aspectul infracțiunii de ultraj. Într-un final, dumbrăveneanul s-a mai calmat și și-a cerut scuze de la inspectorul Constantin Huțanu, însă, pentru geanta dispărută a acestuia din urmă și găsită ulterior, agresorul ar putea fi suspectat și de furt.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: