Mai puțin de 60% dintre microbuzele de transport școlar sunt autorizate

Cauza principală este lipsa fondurilor necesare pentru parcurgerea procedurii O problemă pe care Autoritatea Rutieră Română Suceava o semnalează este faptul că nu toate microbuzele de transport școlar sunt autorizate, de procedura obligatorie trecând doar 59% dintre acestea.
 

„La sfârșitul anului 2010, dintr-un număr total de 74 microbuze școlare, erau autorizate numai 44, cauza principală fiind lipsa fondurilor necesare la dispoziția deținătorilor respectivi”, se arată într-o informare a instituției sucevene. În altă ordine de idei, ARR Suceava se plânge de lipsa parcărilor special amenajate pentru activitatea specifică de control și cântărire a autovehiculelor, precum și a celor necesare odihnei conducătorilor auto care tranzitează județul Suceava. Menționăm că Agenția Suceava a Autorității Rutiere Române are în componență două compartimente, respectiv cele de Licențe și autorizări și de Inspecție și control. Anul trecut, lucrătorii primei dintre aceste structuri au avut 630 controale, dintre care 401 în trafic, unde au fost verificate 4.750 de autovehicule. De asemenea, 88 de verificări s-au făcut la sediul operatorilor de transport, 74 – în autogări, iar 88 – la școlile de șoferi. Descinderile s-au lăsat cu 339 procese-verbale de contravenție și amenzi în valoare de 1,16 milioane lei. În aceeași perioadă, compartimentul Licențe și autorizări a eliberat licențe pentru 140 de noi operatori de transport, 2.384 de copii conforme cu licența de transport, 82 de copii conforme cu certificatul de transport în cont propriu și s-au emis 66 de certificate transport în cont propriu. În 2010, ARR a dat 46 de atestate de instructor în școli de șoferi, 14 de atestate de profesori legislație rutieră și 16 de certificate de consilieri de siguranță.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI