Contractanții din anii ’90 ar putea achita în rate diferențele la apartamentele finalizate de Primărie

> Nu se poate intra în posesia unui apartament cu 4 camere cu doar 6.000 de euro, atât cât a dat inițial unul dintre sucevenii în cauză, consideră primarul Ion Lungu
 

Persoanele care au contractat construirea de apartamente în anii ’90 și ale căror unități de locuit au fost abandonate, iar ulterior finalizate de Primăria Suceava, ar putea plăti în rate diferența dintre suma achitată inițial și cea rezultată după încheierea investiției. Primarul Ion Lungu face cunoscut că va iniția un proiect de hotărâre prin care va propune consilierilor locali să analizeze și să aprobe o asemenea variantă de plată. „Există solicitări din partea celor care au diferențe să le acceptăm plata în mai multe rate. Este posibil să intrăm cu un proiect de hotărâre în Consiliul Local, iar consilierii locali să fie de acord să stingem acest litigiu, astfel încât apartamentele să fie ocupate și să rezolvăm definitiv problema blocurilor nr. 20, 21 22”, declară edilul-șef. Lungu spune că a avut discuții cu respectivii precontractanți și că mulți dintre ei au înțeles că nu există decât soluția achitării diferenței. Mai mult, 3 beneficiari din blocul nr. 20 și alții 3 din blocul nr. 22 s-au conformat deja celor decise, onorându-și restul de plată către casieria municipalității. „Mai mult, unii dintre aceștia au spus că nici măcar nu mai sperau în finalizarea blocurilor și a apartamentelor pe care le-au contractat cu ani buni în urmă. A fost voința primăriei de a finaliza aceste blocuri de la intrarea în Suceava, pentru că făceau o imagine necorespunzătoare municipiului. Nu am avut vreo obligație în acest sens, deoarece primăria, nici cea de acum, nici cea de altă dată, nu a încasat vreun ban de pe urma acestor contracte”, a reliefat șeful administrației municipale. Lungu a explicat că nu se poate intra în posesia unui apartament cu 4 camere cu doar 6000 de euro, atât cât a dat, în anii ’90, unul dintre sucevenii în cauză, acesta trebuind să mai vină cu o completare de 47.276 de euro. Este situația blocului nr. 21, restul de plată fiind stabilit printr-un raport de consultanță imobiliară și evaluare al unei firme specializate. În baza acestuia, cea mai mică sumă datorată în imobilul menționat este de 17.256 de euro, viitorul proprietar scoțând din buzunar, acum aproape două decenii, pentru un apartament cu două camere, suma echivalentă de 23.000 de euro. Reamintim că sucevenii aflați în această postură au încheiat, încă din anul 1992, contracte de vânzare-cumpărare cu Regia Autonomă Județeană de Utilități Comunale și Locative (RAJUCL) Suceava, prin care aceasta se angaja să predea apartamentele în termen de 1 an de la parafarea documentelor în cauză. Deoarece nu s-a întâmplat astfel, Curtea de Apel Suceava a obligat municipalitatea, „preluator” al fondului locativ al defunctei regii, să procedeze la terminarea lucrărilor. Tronsonul în cauză se află pe bulevardul „1 Decembrie 1918”, la intrarea în municipiul Suceava dinspre Fălticeni; mulți ani blocurile nr. 20, 21, 22 în paragină creau o imagine dezolantă reședinței de județ. De aceea, scheletele de beton au fost numite și „Blocurile Kosovo”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: