A-nțărcat ?

Nu toți cei care am dori să mergem la Cernăuți, ca invitați la anumite evenimente (vezi recenta aniversare a „Zorilor Bucovinei”) sau pur și simplu în vizită la neamuri, suntem fumători. Nici la dus la Cernăuți și cu atât mai puțin la întors. Realitatea concretă a unei asemenea aventuri este posibil însă să renască în tine pofta de-o țigară, pentru că la revenirea în țară timpul de așteptare a crescut atât de mult (unii zic că au stat săptămâna trecută și șapte ore!), încât poți fuma în bună voie cele două pachete de țigări cu care cică ai avea voie să treci frontiera.
 

Dumitru TEODORESCU

Ieri, ne-a vizitat la redacție un prieten cernăuțean, fost jurnalist de la „Zorile Bucovinei”. Ucrainenii l-au lăsat să treacă rapid – pe jos – prin punctul de frontieră, omul având o legitimație de jurnalist. Trecut la noi, s-a folosit tot de legitimație, dar la vamă a fost oprit: „Ce-aveți în geantă?”, a fost întrebat. „Mai nimic…”, a răspuns omul. A fost verificat în servietă, apoi o femeie-vameș l-a controlat corporal. Omul a explicat că nu mai fumează de mult trabuc, femeia și-a făcut cu oarece stânjeneală treaba, au zâmbit amândoi… Ce vor oare să demonstreze vameșii noștri? Că știu/știau (și înainte de arestările de acolo) să-și facă treaba? Că pot să și-o facă și cu vârf și îndesat, încât să ne piară cheful? Cheful de ce, de plecat peste graniță? Păi, dacă nu circulăm noi, ei ce mai fac acolo? Sunt supărați că mai toată lumea îi arată cu degetul? Dar s-au expus singuri, cu vilele, mașinile și cu extravaganțele lor, semne clare că sunt în bani. Teamă mi-e că supărarea lor dovedește că nu prea prețuiesc faptul că sunt liberi și că au o slujbă, ci că a-nțărcat bălaia. Sper să greșesc. Dar nici repede nu mă duc la Cernăuți…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: