Județul Suceava se ridică la nivelul exigențelor sanitar-veterinare europene

Suceava a fost ultimul dintre cele 9 județe care, timp de două săptămâni, au făcut obiectul unei evaluări a comisarilor europeni.
 

Directorul executiv al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, dr. Petrea Dulgheru, informează că inspecțiile au urmărit modul de gestionare a substanțelor care nu sunt destinate consumului uman, județul Suceava bucurându-se de aprecieri pozitive din partea controlorilor UE. Vizată a fost incinerarea acestor categorii de substanțe, printre care se numără cadavrele de animale, deșeurile de la abatoare și produsele expirate. În județ, supuse verificării au fost și serviciile Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, precum și incineratorul specializat al firmei Mondeco. Șeful DSVSA menționează că Suceava se ridică la nivelul parametrilor specifici din Uniunea Europeană, comisarii europeni negăsind niciun aspect negativ. „Comisarii europeni au urmărit traseul acestor substanțe, pentru a nu exista posibilitatea contaminării și a nu se pune în pericol siguranța alimentelor. Am trecut cu bine de vizita respectivă, inspectorii europeni precizând că România a făcut progrese enorme de la ultima verificare de acum 4 ani”, reliefează dr. Petrea Dulgheru.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: