Prin magazine second hand

Inspectori falși de Protecție a Consumatorilor

> ”Ar fi de dorit, și mai recomand o dată oricărui operator care are bănuiala că a fost verificat de inspectori falși, să pună mâna pe telefon și să sune la poliție sau la CJPC”, a declarat Elena Oanea, șefa CJPC Suceava
 

Comercianții magazinelor second hand din Suceava ar putea fi vizitați în aceste zile de așa-ziși inspectori de la Protecția Consumatorilor. Doi agenți economici din Suceava cu acest profil au sesizat ziarul nostru că au primit ieri vizita unei echipe compuse din doi bărbați care s-au anunțat a fi inspectori de Protecție a Consumatorilor, veniți de la București. Aceștia au povestit că este vorba de doi tipi, „man în black”, sobri și mai serioși ca Sfinxul din Bucegi, care au adoptat mina masculului „alfa”, vigilent și incoruptibil. Ei au prezentat într-adevăr niște legitimații, dar la care nu s-a uitat nimeni cu atenție. Revelația a venit mai târziu, când niciunul dintre „inspectori” nu a cerut registrul de control în care să scrie ce era de scris, ca la orice acțiune legală de acest fel. Până atunci, echipa s-a arătat într-adevăr vigilentă rău și pornită musai să găsească nereguli. Și au găsit într-adevăr una: instrucțiunile unui produs chimic din import nu aveau traducere în limba română. Băieții în costume negre păreau adevărați profesioniști când au început să-și dea cu părerea despre „contexturi” și au impresionat, într-adevăr, lucrătorul naiv și temător. Până l-a luminat Dumnezeu că are în față niște țepuitori, lucrătorul a încercat să „stingă” problema în virtutea unor obiceiuri străvechi. A dat șpagă 50 de lei, considerând că n-are nevoie de probleme mari pentru deficiențe mici. Și a scăpat de „inspectori”, dar măcar a povestit ce i s-a întâmplat. Lucrătorul comercial al celuilalt magazin second hand vizitat a avut câteva secunde de inspirație și a „mirosit” destul de repede că inspectorii din fața lui nu erau autentici. După câteva întrebări suplimentare aceștia au ieșit. Din păcate, n-a sunat nici Poliția și nici CJPC-ul autentic pentru a anunța despre existența falșilor verificatori. Elena Oanea, șefa CJPC Suceava, nu știa de existența unor inspectori falși de protecția consumatorilor în Suceava. La Câmpulung Moldovenesc, da… știa ceva. S-a arătat însă foarte nemulțumită de modul cum lucrătorul comercial a înțeles să-și rezolve problema, dând șpagă, dar și pentru faptul că operatorii nu au anunțat aceste evenimente la poliție sau la CJPC Suceava. „Pot să vă spun cu certitudine că astăzi, 21 februarie, nicio echipă a CJPC nu a efectuat vreun control tematic și nici nu a avut spre verificare vreo reclamație ce vizează comercializarea de produse second hand. Ar fi de dorit, și mai recomand o dată oricărui operator care are bănuiala că a fost verificat de inspectori falși, să pună mâna pe telefon și să sune la poliție, la CJPC”, a declarat Elena Oanea, șefa CJPC.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: