Violatorii de la Vicov nu au parte de clemență

Constantin Ciprian Mandici, de 21 de ani, din Rădăuți, Vasile Ciubotariu și Dumitru Georgescu, ambii de 20 de ani, din Vicovu de Sus, au avut ieri, la Tribunalul Suceava, recursurile împotriva încheierii prin care Judecătoria Rădăuți îi băga, acum câteva zile, după gratii.
 

Recurs a depus, prin apărător, și dispărutul de la domiciliu Costică Mandici, de 24 de ani, de asemenea din orașul Vicov, arestat, la instanța de fond, pentru 30 de zile (termen care va curge din momentul în care va fi prins). În sarcina lor s-a reținut viol în formă agravantă, lipsire de libertate, de asemenea în formă agravantă, și tâlhărie. Faptele s-au petrecut în noaptea de 13/14 februarie în comuna cu titulatură de urbe, victima celor 4 fiind o virgină, în vârstă de 19 ani, localnică. Fata, căreia i s-a luat de la bun început telefonul, a fost amenințată, bătută, strânsă de gât cu cureaua, mușcată de aceeași parte anatomică, violul consumându-se succesiv în ceea ce-i privește pe cei doi Mandici (nicio legătură de rudenie) și Ciubotariu. Georgescu a țipat, s-a agitat, a lovit-o și el pe victimă, dar n-a violat. În sarcina lui s-a reținut calitatea de complice concomitent. După deliberări, în jurul orei 16, instanța s-a pronunțat în defavoarea inculpaților, care au revenit în celulă. Pedeapsa pentru viol în formă agravantă este închisoarea de la 5 la 18 ani. Pentru lipsire de libertate în mod ilegal, în formă agravantă, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 15 ani.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI