În cadrul unui program care va cuprinde 41 de spitale

Ministerul “resuscitează” cu fonduri Reanimarea de la Spitalul Județean

Spitalul Județean Suceava este unul dintre cele 41 de spitale din țară care va primi bani pentru reabilitarea Secției Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) printr-un program al Ministerului Sănătății.
 

Directorul spitalului, Vasile Râmbu, ne-a declarat ieri că acești bani sunt bineveniți și că reabilitarea ATI va avea loc în cadrul unui proiect mai larg, de refacere a unor secții chirurgicale și, în primul rând, a unor circuite între acestea, pe care și l-a propus în anul 2011, cu sprijinul CJ. “Am făcu intervenții la Consiliul Județean pentru suplimentarea sumei pe care o dă ministerul pentru reabilitarea ATI, am cerut 10 milioane, pentru că în cadrul proiectului de refacere a Chirurgiei intră și ATI. Acum lucrăm la refacerea circuitelor: Reanimarea va fi adusă lângă Blocul operator, cu circuite directe, în locul unde funcționează acum Chirurgia plastică, Chirurgia vasculară și Neurochirurgia. Chirurgia plastică se va muta în locul Radiologiei, care se mută în spațiul unde a fost Ambulatoriul de diabet, iar Chirurgia vasculară și Neurochirurgia vor funcționa în locul ATI. Chirurgia generală rămâne la locul ei”, ne-a informat managerul Râmbu. El a mai spus că, în afară de faptul că vor fi îmbunătățite circuitele în secțiile respective, se vor desfășura și lucrări de reabilitare și renovare, începând cu schimbarea instalațiilor electrice și sanitare, a mai precizat Râmbu. El crede că toate acestea se vor putea realiza până în toamnă. Secțiile de anestezie și terapie intensivă din 41 spitale din țară vor fi reabilitate anul acesta, a anunțat ministrul Attila Cseke, care a aprobat, printr-un ordin de ministru, demararea programului pentru reabilitarea secțiilor de anestezie și terapie intensivă din mai multe spitale publice aflate atât în rețeaua Ministerului Sănătății, cât și în cea a autorităților administrației publice locale. Celor 41 de spitale, pentru începerea lucrărilor de reabilitare și reparații capitale, le-a fost repartizată suma de 27 875 000 lei. Pentru început, Ministerul Sănătății a solicitat unităților sanitare o evaluare a necesarului de lucrări a spațiilor în care se desfășoară activitatea secțiilor ATI.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: