„Ingineriile funciare” din județ revin în atenție

> Potrivit președintelui CJ, Gheorghe Flutur, a trecut prea mult timp de la scandalul legat de schimburile și vânzările de terenuri din zona Stațiunii de Cercetări Agricole, fără ca vinovații să fie stabiliți „Dosarul de la Stațiunea de Cercetări Agricole Suceava a zăcut prea mult”, a declarat, ieri, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, arătând că i-a cerut prefectului Sorin Arcadie Popescu să verifice „ingineriile funciare” din județ, după ce i-au fost semnalate mai multe situații neclare.
 

Gheorghe FLUTUR

Potrivit șefului executivului județean, a trecut prea multă vreme de la scandalul legat de schimburile și vânzările de terenuri din zona Stațiunii de Cercetări Agricole din Suceava fără să fie stabiliți vinovații. Flutur consideră că trebuie verificate mișcări de terenuri, puneri în posesie ilegale, situația terenurilor de sub luciul de apă, dar și dosare mai vechi. Politicieni, polițiști sau magistrați au beneficiat de terenuri în apropierea Sucevei, într-o zonă ce permite realizarea de construcții, după ce Guvernul a aprobat în 2002 o hotărâre privind trecerea din domeniul public în cel privat a 86,93 hectare ale Stațiunii de Cercetări Agricole Suceava, a evidențiat în 2005 un raport al unei comisii constituite de Prefectura Suceava. Peste 40% din terenuri, reprezentând 34,52 hectare, au fost tranzacționate înainte de punerea în posesie și emiterea titlurilor de proprietate, iar comisia a constatat că “pe parcursul tranzacțiilor efectuate cei implicați direct în fundamentarea și aplicarea hotărârii Guvernului devin proprietari pe anumite suprafețe de teren”, în această situație fiind conducători ai Direcției Agricole sau Oficiului de Cadastru și rude ale acestora. De menționat este că persoanele care au cumpărat teren sub formă de acțiuni înainte de emiterea Hotărârii de Guvern precum și a hotărârilor comisiei județene de fond funciar și a titlurilor de proprietate, au efectuat și cele mai multe tranzacții de terenuri și “au avut cunoștință de evoluția și modul de restituire a terenurilor de la SCA Suceava”, se mai arată în raportul comisiei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: