Controale-fulger pentru depistarea muncii la negru

> Ieri, echipe mixte formate din inspectori suceveni și botoșăneni ai ITM au descins la mai multe societăți comerciale din județ
 

Controale fulger au desfășurat, ieri, inspectorii de muncă suceveni în colaborare cu cei din Botoșani, în cadrul unei acțiuni vizând combaterea muncii la negru inițiată de Inspecția Muncii București. Echipele mixte au fost formate din 6 inspectori de muncă botoșăneni și 7 colegi suceveni, verificările având loc la angajatori de pe întreaga rază a județului. Directorul executiv al Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Ionuț Radu Crețuleac, a declarat că descinderile au urmărit, în principal, depistarea muncii fără forme legale de angajare, dar și alte nereguli pe linie de relații de muncă, cât și în domeniul sănătății și securității în muncă. Crețuleac spune că la acest din urmă capitol au fost verificați 14 operatori economici, la care s-au consemnat 43 de deficiențe și s-au dispus 52 de măsuri de remediere. Lucrătorii specializați au aplicat 38 sancțiuni, dintre care 4 amenzi în valoare totală de 19.000 de lei. Inspectorii de muncă au descoperit deficiențe legate de lipsa materialelor pentru instruirea personalului; neevaluarea riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională; nesupravegherea stării de sănătate a lucrătorilor, amplasare necorespunzătoare a echipamentelor de muncă, instruirea neconformă a muncitorilor; neorganizarea activității de protecția muncii și lipsa instrucțiunilor proprii de sănătate și securitate în muncă. Pe linia relațiilor de muncă, controlați au fost 13 angajatori cu 683 de angajați. Ca urmare a neregulilor reliefate, inspectorii de muncă au dispus 41 de măsuri de remediere și au aplicat o amendă de 3000 de lei pentru munca fără forme legale. S-au emis, totodată, 3 avertismente scrise și două verbale. Controlorii au mai depistat nereguli legate de neevidențierea muncii suplimentare, neconcordanțe în Registrul de Evidență Electronică a Salariaților (REVISAL) și de transmitere a Registrului la ITM.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: