(De-a) hoții și vardiștii

În vreme ce se fac arestări pe capete printre vameși, polițiști de frontieră ș.a., municipalitatea loco se străduiește să facă ordine cumva în chestiunea acestor repartitoare de belea. Bune pentru ăi pe care îi ajută să plătească puțină căldură (chiar dacă ei consumă multă), nebune pentru cei ce plătesc mult (fie că se încălzesc, fie că… n-au învățat nici acum să le utilizeze: când adică să deschidă fereastra, când să tragă draperia din dreptul caloriferului ș.a.m.d.).
 

L.D. Clement

Aparate care, din niște AMC menite să regleze distribuția de căldură într-o încăpere (în scopul obținerii confortului termic), fură învestite și cu misie de contor (de au ajuns să fie numite și comercializate de unii chiar ca… „repartitoare de costuri de căldură”!; altfel zis, nu măsoară caloriile sau joulii, ci de-a dreptul leii). De bună seamă că în sensul acesta acționează și cei care meșteresc la vardiștii dintre elemenți ca ei să funcționeze (ori să stea) în așa fel încât să le măsoare cât mai puțini lei. Și de bună seamă că ceva trebuia făcut, odată și-odată, în contra lor, împotriva celora care, practic, fură astfel căldură. Probabil că aplicarea unor sigilii suplimentare pe aparate (câte corpuri de încălzit/ aparate, atâtea sigilii) e o soluție. Astfel, și hoții, și cinstiții se vor afla în situația ca, la un preț să-i zicem modic, să-și cumpere „pedeapsa” – unii, ori „certificatul” de onestitate – alții. Deja auzii însă voci care să spună că nu-i normal ca oneștii să plătească pentru hoți. Nu-i, n-o fi. Dar stând așa cum stăm și judecând așa cum ne pricepem, suntem aproape de înțelesul că mai mereu oneștii ajung în situația să aibă tot felul de costuri suplimentare când trăiesc dimpreună cu hoții și când sistemele scârțâie. Și la bloc, și la vamă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: