Severin Tcaciuc este om liber

Severin Tcaciuc a pășit ieri, la ora 15.05, pe poarta Penitenciarului de maximă siguranță Botoșani, în calitate de om liber.
 

Severin Tcaciuc

Calitate care este efectul punerii în executare a hotărârii definitive a Tribunalului Botoșani, care a admis, tot ieri, recursul său la rămânerea în detenție, dictată pe 3 februarie de Judecătoria din județul vecin. În luna ianuarie, aceeași instanță de fond refuzase liberarea afaceristului din Bosanci, stabilind un nou termen pentru luna iunie și neluând în seamă referatul favorabil al Comisiei de liberare condiționată al penitenciarului, depus la dosar. După contopiri și anulări de contopiri de pedeapsă succesive, Severin Tcaciuc, extrădat în luna august a anului 2009 din Austria, în vederea executării unei pedepse de 6 ani, a avut de ispășit la Botoșani 2 ani și 6 luni de pușcărie, majoritatea infracțiunilor pentru care a fost găsit vinovat fiind de natură economică. Potrivit art. 59 din Codul penal român, „după ce a executat cel puțin două treimi din durata pedepsei în cazul închisorii care nu depășește 10 ani, condamnatul care este stăruitor în muncă, disciplinat și dă dovezi temeinice de îndreptare, ținându-se seama și de antecedentele sale penale, poate fi liberat condiționat înainte de executarea în întregime a pedepsei”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: