„Urgență de grad 1”: bani pentru prevenirea inundațiilor

Președintele Consiliului Județean Suceava a declarat, vineri, că a solicitat premierului Emil Boc și ministrului mediului, Laszlo Borbely, ca județul Suceava să fie considerat „urgență de grad 1” pentru alocarea de fonduri pe POS Mediu, axa 5, prevenirea inundațiilor.
 

„Dacă nu se alocă urgent astfel de fonduri, bugetul de stat va scoate bani să construiască sate întregi”, a spus Flutur, care a explicat că autoritățile sucevene doresc să finalizeze regularizarea unor bazine întregi, cum sunt Sucevița, Putna, Remezău, Solca-Clit, Suha sau Izvorul Alb din Câmpulung Moldovenesc, cursuri de apă care, deși sunt mici, au provocat distrugeri majore de case și drumuri și că pe aceste pâraie trebuie făcute integral diguri. Totodată, șeful executivului județean și-a exprimat încrederea că această necesitate va fi înțeleasă și de Comisia Europeană, astfel încât să fie alocate fonduri cu prioritate. Flutur a mai precizat că 49 de localități sucevene au cerut fonduri Companiei Naționale Apele Române pentru regularizarea pâraielor și torenților care au creat pagube mari la inundațiile din 2008 sau 2010.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: