La Aeroportul „Ștefan cel Mare”

Suplimentare de fonduri pentru a se putea zbura și la temperaturi foarte scăzute

În vederea achiziționării unui degivror performant, necesar în perioada de iarnă, Consiliul Județean Suceava a aprobat, vineri, suplimentarea cu 1,8 milioane de lei a bugetului Aeroportului „Ștefan cel Mare” pentru 2011 față de cel de anul trecut.
 

Potrivit șefului executivului județean Gheorghe Flutur, aparatul existent este vechi și achiziția unuia performant, cu care să fie îndepărtate gheața și chiciura de pe aeronave, ar permite ca aeroportul sucevean să fie operațional și în condiții de temperatură foarte scăzută. Pentru investiții, bugetul alocat este de 2,39 milioane lei și vizează, pe lângă achiziționarea degivrorului, benzi transportoare și lucrări de amenajare a aerogării și a spațiului alocat pentru vamă. Totodată, CJ Suceava a aprobat organigrama și statul de funcții la aeroport, menținând la 64 numărul de posturi, dar schimbând structura organizatorică, astfel încât personalul din serviciul de handling se va ocupa și de siguranța aeroportuară, urmând ca acești angajați să fie instruiți în conformitate cu reglementările aeronautice interne și internaționale. Ministrul transporturilor și infrastructurii, Anca Boagiu, a aprobat certificarea Aero-portului „Ștefan cel Mare” din Suceava ca unitate deschisă traficului internațional. Astfel, aeroportul, care se află în subordinea CJ, poate efectua în continuare activități de trafic internațional. Aprobarea certificării a fost făcută în urma unor rapoarte privind îndeplinirea condițiilor necesare pentru certificare, întocmite de comisiile de evaluare numite prin ordinul ministrului. Ședința de încheiere a activității de evaluare a aeroportului a avut loc la 26 noiembrie. Din comisii au făcut parte reprezentanți ai ministerelor transporturilor, administrației și internelor, agriculturii, finanțelor și sănătății. Criteriile urmărite au fost legate de fluxurile de sosiri și plecări, interne și internaționale, de facilitățile de sănătate publică, asistență medicală, control veterinar și fitosanitar și de facilitățile pentru controlul trecerii frontierei și controlul vamal.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: