Supărare respinsă prin vot

Cererea aleșilor județeni ai PSD de revocare a hotărârii Consiliului Județean privind repartizarea fondurilor pentru echilibrarea bugetelor locale a fost respinsă în cadrul ședinței CJ de vineri.
 

Secretarul județului, Dumitru Pașniciuc, a respins acuzele aduse de opoziție în ceea ce privește legalitatea adoptării actului administrativ. În urma votului, cererea de revocare a respectivei hotărâri a fost respinsă, pentru revocare votând consilierii județeni ai PSD și PNL, iar împotrivă cei ai PD-L. După vot, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că de la prezidiu, de unde a stat el, nu s-a prea văzut alianța dintre PSD și PNL. Președintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat după respingerea revocării acestei hotărâri că PSD va continua demersurile în instanța de Contencios Administrativ. „Modul în care s-a adoptat această hotărâre este un precedent periculos pentru democrația din județul Suceava”, a spus Nechifor, explicând că o hotărâre de o asemenea importanță, prin care se distribuie sumele defalcate din TVA și cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor localităților județului, a fost adoptată într-o ședință extraordinară și fără respectarea termenelor de consultare publică. Consiliul Județean Suceava a dezbătut și aprobat, în 5 ianuarie, în ședință extraordinară, proiectul de hotărâre pentru aprobarea repartizării sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2011, președintele instituției arătând că prin hotărâre a CJ se repartizează 26,47 de milioane de lei din sume defalcate din TVA și 13,969 milioane de lei din sume alo-cate din cote defalcate din impozitul pe venit, în timp ce restul, până la 101,5 milioane de lei, sunt repartizați, după formulă, prin DGFP. Consilierii județeni PSD Suceava au depus la CJ Suceava o plângere prealabilă și au solicitat revocarea hotărârii din 5 ianuarie privind repartizarea sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale considerând că nu au fost respectate prevederile legale de convocare a ședinței CJ, iar distribuirea sumelor a fost făcută doar pe criterii politice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: