Palatul Administrativ al județului intră în reparații și modernizare

> Imobilul are probleme mari din cauza infiltrărilor de apă de la demisol, grupurile sanitare sunt necorespunzătoare, iar instalațiile electrice, îmbătrânite > În sala mare de ședințe, draperiile sunt putrede, iar candelabrele prost prinse, amenințând să cadă în capul oamenilor
 

Cu investiții de aproape 1,2 milioane de lei, reprezentând investiții în lucrările efective, și cel mult 40.000 de lei pentru proiectul tehnic, Palatul Administrativ al județului Suceava intră, anul acesta, în reabilitare și modernizare. Investiția a fost prinsă și bugetul pe anul 2010, dar nu a putut fi materializată deoarece licitația publică organizată în acest scop nu s-a finalizat cu încheierea unui contract. „Ca atare, licitația publică va fi reluată, de data aceasta procedura urmând a se derula în două etape distincte, respectiv etapa de proiectare și cea de execuție. În plus, pe partea de execuție a fost propusă și lărgirea cadrului de realizare a modernizării, prin cuprinderea în proiect și a unor elemente a sălii de ședințe «Ștefan cel Mare» din Palatul Administrativ”, se precizează în documentul justificativ al investiției. Consilierii județeni PSD consideră însă că modernizarea Palatului Administrativ nu este oportună, suma prevăzută a fi alocată în acest sens fiind una destul de consistentă. „Proiectul este bun, însă, în mod continuu, s-au tot făcut reparații și intervenții la acest obiectiv”, a opinat alesul social-democrat Mihai Grozavu. În contrapondere, președintele executivului județean, Gheorghe Flutur, a pus în vedere că imobilul are probleme mari din cauza infiltrărilor de apă de la demisol, grupurile sanitare fiind necorespunzătoare, iar instalațiile electrice, îmbătrânite. „Cheltuielile nu sunt foarte mari pentru punerea în siguranță și asigurarea unui confort de minim bun-simț”, subliniază șeful executivului județean, menționând că, în sala mare de ședințe, draperiile sunt putrede, iar candelabrele prost prinse, existând riscul căderii lor în capul oamenilor. În Palatul Administrativ funcționează Consiliul Județean Suceava și Instituția Prefectului județului Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: