Lumina din viitorul cartier „Tătărași” costă 2,2 milioane de lei

Cheltuielile pentru introducerea rețelelor de alimentare cu energie electrică și a iluminatului public în viitorul cartier de locuințe pentru tineri din zona „Tătărași” va costa bugetul municipiului Suceava 2,2 milioane de lei.
 

Cel puțin așa evidențiază indicatorii tehnico-economici ai obiectivului, analizați și aprobați ieri, în ședința Consiliului Local. Se anticipează că lucrările vor dura 3 luni, în urma studiilor considerându-se că alimentarea cu energie electrică se poate face prin intermediul a două posturi de transformare, iluminatul public urmând a fi asigurat prin montarea 56 de stâlpi metalici, fiecare cu corp de iluminat de 250 W. Potrivit inițiatorului proiectului, această soluție permite alimentarea în condiții de siguranță a viitorului cartier, precum și a zonelor adiacente, dezvoltate ulterior. Conform planului urbanistic zonal și regulamentului de urbanism aferente, aprobate anul trecut, noul cartier va fi amenajat pe o suprafață de 81.500 mp aflată pe dealul Tătărași, parcelele rezultate în urma lotizării urmând a fi repartizate solicitanților de pe raza urbei reședință. La finele anului trecut, consilierii locali suceveni și-au dat girul și asupra cheltuielilor pentru amenajarea drumurilor și parcărilor în cartierul de locuințe „Tătărași”. Investiția este de peste 12,6 milioane lei, execuția va ține 12 luni și va cuprinde, printre altele, amenajări de carosabil în suprafață de 21.600 mp și de trasee/spații pietonale de 7200 mp. Edilul-șef Ion Lungu arată că urmează aprobarea HCL cu lista nominală a beneficiarilor, distribuirea efectivă a parcelelor urmând a se efectua în lunile care vin. De precizat este că, prin alocarea de astfel de suprafețe, un alt cartier, „Tinereții”, a luat deja ființă în zona periurbană a municipiului Suceava, respectiv pe dealul Mănăstirii Teodoreni, la ieșirea înspre Botoșani. Amatorii suceveni de teren în folosință gratuită trebuie să dovedească faptul că au cel puțin 5000 de euro în conturi bancare și că realizează venituri în măsură să le asigure resursele financiare pentru ridicarea casei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: