A pagubă…

Ai noștri, adică ai dumitale sau ai mei, vor fi fiind pe undeva, dac-or fi fiind… Dar ai țării?! Ai țărișoarei ăsteia sărmane care se tot plânge că nu-i are, că nu-i găsește, care zice că tot trebuie tăiați de pe undeva?… Iar dacă nu-i dibuiește ea, sărmana țară, iată că dau de urma lor (ei, doar așa, orientativ) americanii. Că de când tot așteptăm ca americanii să ne salveze! Așadar, un studiu al Global Financial Integrity (folosind inclusiv metode de cercetare ale Băncii Mondiale, care ne este un organism foarte cunoscut și foarte de nevoie) dă la iveală, printre altele, că, între anii 2000-2008, din România au zburat spre așa-numitele paradisuri fiscale peste 30 de miliarde USD, cu o „viteză” de 3,6 miliarde USD/ an.
 

L.D. Clement

Nu vom fi nicidecum primii (nici) la acest capitol (ne întrec, de la mare distanță, China, Rusia, Mexicul etc., de unde se spală bani cu trilioanele și bilioanele de dolari – spre o perfectă edificare, a se consulta, pe internet, raportul integral), dar tot suntem pe locul 28 (între Panama și Belarus) în lumea asta care nu-i tocmai mică. Specialiștii consideră că de vină sunt, în primul rând, companiile multinaționale, cărora un impozit de 16% (ca cel plătit, de altfel, de un oarecare supus birurilor) li se pare enorm. Și, de asemenea, că țara asta care strigă ca din gură de șarpe că n-are bani, n-are nici angajați corespunzător calificați și corespunzător plătiți să se ocupe de astfel de megamanevre financiare (despre care raportorii consideră că ar reprezenta încă prea puțin față de ceea ce ar însemna realitatea); prin urmare, se ocupă doar de cele mici și de cei mici. Și cine fluieră a pagubă?…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: