Joseph Daul:

Dacă nu sunt lucruri grave, eurodeputații francezi vor vota pentru aderarea României la Schengen

Președintele grupului Partidului Popularilor Europeni (PPE) din cadrul Parlamentului European, Joseph Daul, care a fost prezent la finele săptămânii trecute în județul Suceava, la invitația președintelui Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a declarat că, dacă nu există lucruri foarte grave, parlamentarii francezi ai Uniunii pentru o Mișcare Populară (UMP) din cadrul PE vor vota pentru aderarea României la spațiul Schengen.
 

Dl Daul a spus la finele unei întâlniri avute cu fermieri din comuna Pojorâta că, în cadrul Uniunii Europene, regulile sunt identice și clare pentru toată lumea și că UMP votează la fel cum va vota PPE în cazul aderării României la spațiul Schengen. „Regulile sunt aceleași pentru toată lumea. Membrii UMP din PPE din Parlamentul European, care sunt 27, vor vota pentru aderarea României la Schengen. Franța, ca și Germania, pune întrebări. Președintele Băsescu a spus că are răspunsuri la întrebările care se pun. Am discutat și am văzut că există răspunsuri chiar și la problemele care se pun între România și Bulgaria, asta în cazul în care se va decide separarea”, a ținut să explice președintele grupului PPE din PE. El a mai spus că Partidul Democrat Liberal și UMP fac parte din aceeași familie politică și că trebuie să se discute toate aceste probleme. „Eu sunt aici ca să ajut la acest lucru. În acest moment se discută, încă se negociază și trebuie găsită o soluție ca să adere amândouă țările, și România, și Bulgaria, bineînțeles dacă nu există niște lucruri foarte, foarte grave”, a ținut să fie foarte explicit europarlamentarul francez. Reamintim că intrarea unei țări în spațiul Schengen trebuie să beneficieze de acordul tuturor celorlalți membri, iar reticențele Germaniei și Franței au practic valoarea unui veto.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: