Protocol de sorginte suceveană pentru realizarea unei infrastructuri moderne în România

> „Ministerul Transporturilor ne propune un lucru pe care noi deja l-am aplicat în 2010”, declară șeful executivului județean, Gheorghe Flutur
 

Gheorghe FLUTUR

Deliberativul județean a aprobat încheierea unui protocol între Consiliul Județean și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii în scopul creării unui cadru unitar de colaborare a factorilor implicați, atât de la nivel central, cât și de pe plan local, în vederea realizării unei infrastructuri moderne în Suceava și în România. Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, spune că inițiativa a plecat de la Suceava, în urma discuției purtate cu ministrul de resort, Anca Boagiu, la o vizită a acesteia în județ. Protocolul vine în întâmpinarea unor neconcordanțe privind colaborarea între Consiliul Județean, pe de o parte, și Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, de cealaltă parte. Este vorba despre conlucrarea la modernizarea DN 17 Suceava – Vatra Dornei, centura ocolitoare a Sucevei, precum și la alte obiective, în cazul cărora executivul județean a organizat frecvente comandamente cu responsabilii respectivi. „Am constatat că, dacă nu ne implicăm la nivel județean, cu exproprierile, primarii, diverse instituții ale statului, precum Romgaz, Romtelecom Romsilva etc. care dau avize – iar circulația hârtiilor durează și până la jumătate de an –, lucrurile nu merg așa cum ar trebui. Pe acest fond, Ministerul Transporturilor ne propune un lucru pe care noi deja l-am aplicat în 2010, dna ministru Boagiu dorind instituționalizarea acestuia la nivelul consiliilor județene”, explică Flutur, exemplificând cu exproprierile de la inelul ocolitor al municipiului Suceava, acestea făcându-se cu dificultate, iar despăgubirile venind și mai greu. Protocolul cuprinde măsuri de accelerare a lucrărilor la infrastructura rutieră, investiții prioritare cu fonduri externe și finanțare de la bugetul de stat, considerându-se că succesul proiectelor de investiții nu poate fi asigurat decât prin participarea tuturor factorilor în cauză.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: