Suceava

Calendarul licitațiilor pentru proiecte cu fonduri europene

Două licitații de execuție a unor proiecte finanțate cu fonduri europene, prin POR, pentru lucrări de modernizare și reabilitare în municipiul Suceava vor fi organizate până la finele anului, urmând ca în ianuarie să fie organizate încă patru, a anunțat, ieri, primarul Sucevei, Ion Lungu.
 

Potrivit edilului-șef, la 21 decembrie va fi organizată licitația pentru construcția Centrului Tradițiilor Populare, în 29 decembrie cea privind instalarea de camere video în oraș în vederea reducerii criminalității, în 6 ianuarie cea pentru construcția parcajelor subterane din centrul orașului, în 7 ianuarie cea pentru modernizarea străzilor și parcurilor, în 10 ianuarie pentru modernizarea iluminatului public, iar în 19 ianuarie pentru reabilitarea Cetății de Scaun. Primele cinci proiecte, finanțate prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a municipiului Suceava, în valoare totală de 28,8 milioane de euro, din care 23,4 milioane de euro valoare eligibilă, au ca termene de finalizare între 17 și 30 de luni, în timp ce reabilitarea Cetății de Scaun are termen de finalizare 60 de luni. Cel mai important proiect, de modernizare a zonei centrale a municipiului Suceava, în valoare de 9 milioane de euro, prevede în principal construcția a două parcaje subterane cu 108 și 55 de locuri, amenajarea unei piațete care va primi numele de “Piața Ștefan cel Mare” și reabilitarea pavajului pietonal cu dale din granit. Pentru realizarea acestui proiect, municipalitatea suceveană finanțează din fonduri proprii lucrări de consolidare a terenului care sunt în derulare. Un alt proiect finanțat prin PID este cel de reabilitare a iluminatului public în municipiu, de la intrarea dinspre Fălticeni spre ieșirea spre Botoșani, și prevede instalarea a 171 de stâlpi noi de iluminat și 642 de corpuri de iluminat noi, iar al treilea proiect este cel pentru construcția Centrului Tradițiilor Bucovinene, care va avea prevăzute spații expoziționale și spații pentru producția de artizanat. Un alt proiect, în valoare de 5 milioane de euro prevede reabilitarea a 14 străzi și modernizarea Parcului Șipote, iar proiectul de creștere a siguranței și prevenirea criminalității, în valoare de 500.000 de euro, prevede instalarea, în oraș, a 80 de echipamente de supraveghere, în special la școli, grădinițe, piețe și parcuri. Proiectul de reabilitare a Cetății de Scaun a Sucevei și a zonei de protecție a acesteia, în valoare de 12,5 milioane de euro, se va desfășura pe parcursul a 60 de luni, urmând să fie făcute investiții în restaurări, amenajări peisagistice, crearea de locuri de parcare, reabilitarea căilor de acces și construirea unui punct de informare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: