Un vis care s-ar putea împlini prin parteneriat public-privat

Angiograf de un milion de euro la Spitalul Județean

Spitalul Județean Suceava ar putea avea un angiograf în circa 6 luni de zile prin parteneriatului cu Erste Bank, aceasta până la înființarea unui centru de cardiologie și radiologie intervențională, prevăzut a se înființa tot cu sprijinul băncii, a informat managerul Vasile Râmbu.
 

“Consiliul Județean și spitalul sunt în tratative cu Erste Bank pentru înființarea unui centru de cardiologie și radiologie intervențională pe principiul parteneriatului public-privat, dar o asemenea inițiativă ar însemna o clădire nouă și ar putea dura 2-3 ani până la realizarea ei. De aceea facem demersuri ca, în cadrul spitalului, prin acest parteneriat, să aducem un angiograf, care costă cam un milion de euro”, a precizat Râmbu. Înființarea unui astfel de centru este și dorința președintelui Societății Române de Radiologie și Radiologie Intervențională, dr. Gheorghe Iana, exprimată cu prilejul vizitei făcute la spitalul sucevean, la sfârșitul săptămânii trecute. El a spus că ar putea fi un centru regional care să deservească toată zona noastră, dar și județe apropiate, și și-a exprimat intenția de a pregăti specialiști și de a face demonstrații practice la Suceava. Reamintim că divizia de investiții din cadrul Erste Bank și-a exprimat interesul pentru încheierea un parteneriat public-privat cu CJ Suceava în vederea construirii unei clinici de cardiologie în cadrul spitalului sucevean. Între timp a apărut și ideea centrului de cardiologie intervențională, domeniu destul de nou, care reprezintă “tehnica de intervenție în scopuri de diagnostic sau terapeutice, controlată vizual prin intermediul unei aparaturi de imagistică medicală”. Spitalul Județean deține deja o importantă aparatură imagistică, dacă ar fi să menționăm numai CT, RMN și mamograful, iar un angiograf ar completa fericit acest compartiment. Angiograful este un sistem complex cu ajutorul căruia se investighează starea vaselor sanguine, iar intervenția are loc într-o încăpere asemănătoare unei săli de operații. Prin intermediul unui cateter se introduce o substanță de contrast la nivelul vaselor care urmează a fi investigate. Pe lângă diagnosticare, prin această intervenție se poate face și un tratament endovascular al unor afecțiuni precum tumorile hepatice, hemoragiile digestive, dilatările unor stenoze aparținând arterelor periferice sau arterelor coronare care vascularizează inima, explică specialiștii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: