Comandament județean contra “etnobotanicelor”

Direcția de Sănătate Publică Suceava, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava și Inspectoratul Școlar Suceava vor trebui să colaboreze mai strâns, în scopul identificării și monitorizării elevilor ce consumă “etnobotanice”.
 

Astfel le-a cerut prefectul județului, Sorin Arcadie Popescu, reprezentanților acestor instituții, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural de marți. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a solicitat IȘJ, IJJ și IPJ Suceava crearea unei baze de date cu elevii care consumă astfel de substanțe, pentru fiecare școală, cu precizarea că, în momentul identificării acestor elevi, părinții lor să fie informați. Totodată, prefectul a stabilit ca în fiecare zi de vineri să fie organizată o ședință la Instituția Prefectului, la care să participe reprezentanții Inspectoratului Școlar Suceava, ai Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava și ai Poliției Comunitare, unde să se analizeze stadiul infracționalității din școli și să se stabilească măsurile ce vor trebui luate. Consiliul Local Suceava a decis, recent, interzicerea comercializării și consumul plantelor cu efect halucinogen, dar și publicitatea de orice fel pentru aceste produse. Amenda pentru încălcarea hotărârii este cuprinsă între 500 și 2.500 de lei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI