O treime din familiile sinistrate s-au mutat în noile locuințe

> 10 familii din Pătrăuți sunt nevoite să locuiască până la mijlocul lunii viitoare în casele modulare trimise de Guvern Chiar dacă iarna bate la ușă, 10 familii sinistrate din comuna Pătrăuți vor continua să locuiască în casele modulare trimise de Guvern, cel puțin până la mijlocul lunii viitoare. Anunțul ne-a fost făcut de prefectul județului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, care ne-a asigurat că, până pe 15 decembrie, cele 10 familii se vor putea muta în noile locuințe, construite cu materiale de la Guvern. „Noi sperăm ca aceste familii să-și petreacă sărbătorile de Crăciun în noile case”, ne-a declarat Sorin Arcadie Popescu.
 

Prefectul a adăugat că, după inundațiile din vara acestui an, statul s-a văzut nevoit să susțină material reconstruirea a 154 de case pe raza județului nostru. Este știut însă faptul că anul acesta și județele Neamț și Botoșani au fost grav afectate de inundații. „Avem la reconstrucție 154 de locuințe, dintre acestea 55 sunt gata. Restul caselor se află în diferite stadii ale reconstrucției”, ne-a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu. Ați înțeles bine, la cinci luni de la potop, doar o treime dintre casele „măturate” de ape au fost reconstruite! În mod cert, Guvernul României nu ar fi reușit să finalizeze nici măcar o singură locuință dacă oamenii cu suflet mare nu puneau umărul la reconstrucția imobilelor. Fără îndoială, în vara acestui an, Suceava a fost „Capitala solidarității”. Mii de români au alinat suferința sinistraților suceveni, donându-le sume importante de bani, alimente, obiecte electrocasnice, mobilier sau materiale de construcții. Dintre cele 55 de case finalizate 36 au fost construite de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, grupul de firme Egger, angajații Oficiului Județean de Cadastru ș.a.m.d. Până și banii pentru achitarea manoperei caselor sinistraților au provenit din sponsorizări și donații. Din totalul celor 154 de case, doar 39 au fost reconstruite pe vechile amplasamente. Este vorba mai ales despre multe dintre locuințele sinistraților din Dornești, localitate puternic afectată de inundațiile din vară. „Ar fi trebuit să mutăm jumătate de sat aflat în zona inundabilă și nu aveam cum. Am primit fonduri de la Fondul de Mediu pentru execuția unor lucrări de regularizare a pârâului Ruda, responsabil pentru inundațiile de la Dornești”, a precizat Sorin Arcadie Popescu. De bine de rău, la Suceava au fost reconstruite și finalizate 55 de locuințe pentru sinistrați. În județul vecin, Botoșani, deocamdată niciuna dintre casele sinistraților aflate în reconstrucție nu a fost finalizată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: