Demersuri pentru conturarea zonei metropolitane Suceava

Preluând modelul din regiunea franceză Mayenne, din jurul orașului Laval, cu care Suceava are un parteneriat de colaborare, primarul Ion Lungu va începe, în perioada următoare, discuțiile cu primarii localităților din apropierea municipiului reședință de județ în vederea înființării unei zone de tip metropolitan.
 

El a spus că în acest sens va fi înființată o fundație din care să facă parte reprezentanții municipiului Suceava, orașului Salcea și comunelor Șcheia, Ipotești, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei. Lungu a arătat că în consiliul zonei metropolitane vor fi desemnați consilieri locali din fiecare localitate membră, președintele acestei structuri va fi primarul municipiului reședință de județ, iar ceilalți primari vor fi vicepreședinți. El a subliniat că această structură nu va afecta în niciun fel activitatea administrațiilor locale componente ale zonei metropolitane, ci va veni în sprijinul acestora prin derularea unor proiecte comune. Lungu a spus că deja sunt în derulare proiecte comune, cum sunt investițiile care se realizează la granița administrativă dintre municipiul Suceava și localitățile limitrofe sau proiectul de reabilitare a rețelelor de apă din această zonă ce are peste 130.000 de locuitori. El a mai spus că se vor putea realiza asocieri în vederea asigurării transportului public în întreaga zonă sau managementul comun al gestionării deșeurilor. „Sunt avantaje importante pentru dezvoltarea unor proiecte viitoare, în special cele cu finanțare europeană”, a menționat primarul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: