Bazarul Sucevei, luat cu asalt de polițiști și jandarmi

Razie de razie, ieri dimineață, în Bazarul din Lunca Sucevei. Polițiști peste polițiști, jandarmi, în total vreo 50 de uniforme, care au luat la puricat marea aglomerare comercială în căutare de străini fără drept de ședere în România.
 

A fost o misiune a Oficiului Român pentru Imigrări – Serviciului pentru Imigrari (SI) Suceava, având ca obiectiv găbjirea în sine a alogenilor frauduloși, a celor care desfășoară activități lucrative fără forme legale, a celor care au comis infracțiuni pe teritoriul României și sunt urmăriți general. După cum ne-a informat șeful SI Suceava, cms.-șef Aurel Savin, au fost verificați 46 de străini, dintre care 37 de cetățenie ucraineană și 9 de cetățenie moldoveană. 8 dintre ei au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 800 de lei, pentru nerespectarea obligației de a avea asupra lor și de a prezenta documentele de călătorie în momentul controlului, 4 au fost depistați că nu au respectat scopul vizei de intrare în România (împotriva lor s-a luat măsura revocării vizei și li s-au eliberat decizii de returnare, fiind obligați sa părăsească teritoriul României în termen de 15 zile). Un străin a fost depistat cu ședere ilegală, având un permis de ședere expirat de la începutul lunii noiembrie. “O.U.G. 194/2002 privind regimul juridic al străinilor în România, republicată, prevede obligația străinilor ca, pe timpul șederii în România, să respecte legislația română. Așadar, aceștia sunt obligați să aibă în permanență asupra lor documentele de călătorie și să le prezinte organelor de poliție atunci când sunt legitimați, pentru a putea dovedi identitatea și cetățenia lor. De asemenea, sunt obligați să respecte scopul vizei de intrare în România, precum și perioada de ședere prevăzută în viză”, ne-a declarat sursa citată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: