Ajutoare la încălzire doar pentru circa o treime din beneficiarii de anul trecut

> Circa 900 solicitări nu sunt întemeiate Ziua de mâine este ultima zi pentru depunerea la Primăria Suceava a solicitărilor pentru acordarea sprijinului financiar la încălzire în sezonul rece 2010-2011, anunță conducerea municipalității, după ce a prelungit termenul-limită cu circa două săptămâni.
 

Până acum au sosit dosare din partea a 6909 de familii sucevene, atât pentru sistemul centralizat de termoficare, posesorii de centrale termice individuale, cât și pentru utilizatorii de combustibili solizi, din total 900 dintre cereri fiind neîntemeiate. „Încă îi mai așteptăm pe cei care nu au dosarele complete, să le completeze până vineri, în așa fel încât să putem emite dispoziția pentru acordarea respectivelor ajutoare. În măsura în care vor mai fi solicitări, după această dată cei în cauză vor beneficia de compensări, dar începând cu luna următoare”, a declarat primarul Ion Lungu, subliniind că de facilitățile în cauză vor avea parte aproximativ o treime din numărul beneficiarilor din iarna trecută. Conform noilor reglementări, nu vor primi compensări la căldură locuitorii Sucevei care au un cont bancar mai mare de 3000 de lei, proprietarii de autoturisme cu capacitatea cilindrică mai mare de 1700 centimetri cubi, deținătorii a celei de-a doua locuințe, dar și localnicii care au curte și/sau grădină cu suprafața totală mai mare de 5000 de metri pătrați. Pentru beneficiarii unor venituri de sub 615 lei pe membru de familie, mărimea compensației este stabilită pe tranșe de venit, variind între 10% și 90% din valoarea facturilor la încălzire. Sprijinul financiar va fi eliberat doar după verificarea, sub aspectul corectitudinii, a 3% din totalul solicitărilor declarațiilor pe proprie răspundere.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: