Pentru repararea infrastructurii distruse de inundații

Peste 1,4 milioane de lei, din donații și sponsorizări

Din cele 27 de milioane de euro pe care România le va primi din Fondul de solidaritate european, o cincime va reveni județului Suceava Consilierii județeni au aprobat ieri, în ședință ordinară, rectificarea bugetului județean cu o sumă de 435.439 de lei primită ca donație de la Complexul Energetic Rovinari.
 

Aceasta va fi utilizată în scopul îndepărtării efectelor inundațiilor, Consiliul Județean urmând a o orienta înspre refacerea apărărilor de maluri ale râului Suceava, pe raza comunei Brodina. Electrica Distribuție Transilvania Nord sprijină județul cu 860.000 de lei, fondurile trebuind a fi cheltuite cu repararea drumului județean Ostra-Broșteni. Aproape 114.000 de lei au venit cu titlu de sponsorizare de la Romsilva, banii fiind dați pentru repararea rețelei de canalizare de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropshică Costâna, afectată de alunecări. „Vreau să le mulțumesc sponsorilor și donatorilor, care au avut sufletul deschis înspre județul Suceava, ajutându-ne să rezolvăm problemele apărute la infrastructura afectată de inundații”, a declarat președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur. Președintele a ținut să remarce că a făcut demersuri de accesare a Fondului de solidaritate european, din cele 27 de milioane de euro pe care România la va primi, o cincime revenindu-i Sucevei. Pe partea de infrastructură, puhoaiele din iunie-iulie au afectat 917,42 de kilometri de drumuri comunale, 145,38 de kilometri de drumuri județene, 22,2 kilometri de drumuri naționale și 4,5 kilometri de cale ferată. Au fost avariate, de asemenea, 151 de poduri, 233 de kilometri de drumuri forestiere și 497 de poduri și podețe forestiere. Cu prilejul întrunirii de ieri, aleșii au votat alocarea a 250.000 de lei Mănăstirii Bogdana, în vederea continuării lucrărilor la Complexul social „Sfântul Ierarh Leonte”. Între executivul județean și unitatea de cult rădăuțeană există un parteneriat de colaborare, fondurile având menirea de a susține continuarea lucrărilor de amenajare la obiectivul destinat asistării și îngrijirii a circa 200 de copii din medii defavorizate. Totodată, o sumă de 20.000 de lei din Fondul de rezervă va ajunge, cu titlu de ajutor de urgență, la 4 familii aflate în extremă dificultate, după ce gospodăriile acestora au fost distruse de incendii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: