Șeful de post de la Dorna Arini a fost trimis în judecată pentru luare de mită

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au mai “încălțat” pe Mircea Cârneală cu încă o acuzație pentru care el va răspunde în fața judecătorilor >Polițistul se află în arest preventiv din data de 10 august
 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus vineri, 20 august, trimiterea în judecată a șefului de post al Poliției Dorna Arini, agentul-șef principal Mircea Cârneală. Pe 10 august, polițistul a fost arestat pentru luare de mită, după ce procurorii au probat că în luna iulie 2010 el a pretins suma de 1500 de lei de la o femeie cercetată pentru fals, cu promisiunea soluționării favorabile a dosarului ei aflat atunci în cercetare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei. Persoana în cauză a plătit agentului-șef principal, printr-o persoană de încredere a acestuia, o parte din sumă, respectiv 700 de lei, dar, pentru că intervenția promisă n-a produs efecte, l-a denunțat la DNA. Flagrantul organizat de lucrătorii anticorupție după denunț, în timpul căruia trebuia să ajungă la el și restul de 800 de lei, l-a adus pe șeful de post de la Dorna Arini în fața colegilor de uniformă, iar mai apoi, în data de 10 august, în spatele gratiilor, în arest preventiv, acolo unde se află și în prezent. Între timp, procurorii au extins cercetările asupra faptelor lui Cârneală și au dispus ca, pe lângă acuzația de luare de mită, el să fie trimis în fața judecătorilor și pentru săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată. Dorind probabil să-și merite banii, Mircea Cârneală „a lucrat” la dosarul femeii acuzate de fals, cea care „i-a și copt-o” în cele din urmă. El a consemnat necorespunzător, în timpul instrumentării dosarul ei, declarațiile a patru persoane care cică ar fi fost audiate în luna iunie 2010, când, de fapt, ele au fost audiate în iulie 2010.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: