Monopol în taximetrie la două hipermarketuri

Municipalitatea suceveană cere conducerii a două dintre cele mai importante hipermarketuri de pe raza reședinței de județ să se prezinte la primărie pentru intra în legalitate în ceea ce privește relația cu operatorii de taximetrie.
 

Potrivit unor reclamații venite pe adresa executivului, centrele comerciale respective oferă exclusivitate la două firme de transport persoane în regim taxi, astfel încât firmele respective dețin monopolul în domeniu. Îngrădirea liberului acces este sancționată de lege. Viceprimarul Lucian Harșovschi spune că, până acum, celor în cauză, persoane fizice sau juridice, le-au fost aplicate 7 avertismente scrise. „Fac apel la mai-marii acestor hipermarketuri să ceară avize pentru stațiile de taxi, astfel încât să nu mai existe monopol, iar toate mașinile să poată avea acces liber și nediscriminatoriu în acestea”, arată viceprimarul. Lucian Harșovschi face cunoscut în acest context și că inspectorii primăriei, împreună cu lucrătorii Autorității Rutiere Române și Serviciului Poliție Rutiere, continuă acțiunile împotriva transportului ilegal de persoane în localitățile limitrofe Sucevei. Potrivit Legii nr. 38/2003, modificate, amenzile pentru taximetria pirat sunt cuprinse între 25.000 de lei și 50.000 de lei. În ultima perioadă, echipele de control au aplicat 4 sancțiuni contravenționale de câte 250.000 de lei unor șoferi care transportau persoane „la ocazie”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: