Partidele de opoziție – definirea unui parcurs comun

PSD Suceava va decide, vineri, în cadrul ședinței Biroului Permanent Județean extraordinar, parcursul pe care îl va urma, precum și mandatul în baza căruia vor fi stabilite protocoale de colaborare cu celelalte formațiuni politice, exclusiv PD-L.
 

Potrivit liderului social-democraților suceveni, deputatul Cătălin Nechifor, PSD Suceava va colabora cu orice formațiune politică, mai puțin PD-L, pentru că la Suceava dominația politică a partidului condus de Traian Băsescu prin Emil Boc, atât în Consiliul Județean, cât și prin intermediul instituțiilor deconcentrate, a devenit toxică pentru dezvoltarea județului. „Singura opțiune a partidelor de opoziție o constituie definirea unui parcurs comun în vederea următoarelor alegeri, deoarece PD-L a demonstrat că doctrina după care se conduce este cea a unui partid unic, incapabil de dialog politic și de asumare de proiecte pluripartite pentru dezvoltarea județului”, a spus Nechifor. El a arătat că nici în 2009, când PSD se afla la guvernare împreună cu PD-L, democrat-liberalii nu au acceptat și nici acum nu acceptă dialogul și refuză alocarea resurselor publice pe criterii transparente și egale pentru toți locuitorii județului, indiferent de culoarea carnetului de partid al primarilor. „Vreau să reamintesc că anul trecut, în luna martie, am refuzat să mai particip la întâlnirile bilaterale cu conducerea PD-L Suceava, pentru că agenda discuțiilor nu ținea cont de necesitățile reale ale județului, ci doar de modul în care Gheorghe Flutur și colegii săi doreau să acapareze puterea deplină în județ”, a spus președintele PSD Suceava, care consideră că „PD-L ar trebui să se rebrenduiască și să se numească pur și simplu «partidul», ca pe vremuri, pentru că jucăria politică a lui Băsescu nu mai este nici democrată, și nici liberală”, a conchis liderul social-democrat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: