Europa sare în ajutor

Începând de marți, depozitele județului Suceava au început să se umple de ajutoarele alimentare pe care Uniunea Europeană le-a trimis către țara noastră pentru persoanele nevoiașe.
 

Conform declarațiilor oferite de șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, prezent pe parcursul zilei de miercuri la Vatra Dornei, în Suceava vor avea acces la aceste ajutoare persoanele care beneficiază de venitul minim garantat, cele cu handicap, copiii aflați în situații dificile și persoanele aflate în șomaj. În urma unui calcul sumar, de ajutoarele europene ar urma să beneficieze aproximativ 93.000 de suceveni. “Ajutoarele au început să vină, iar noi am demarat deja acțiunea de distribuire a acestora către administrațiile locale, cele răspunzătoare pentru acțiunea de împărțire a alimentelor, conform datelor puse la dispoziție de serviciile de asistență socială din cadrul Primăriilor”, ne-a declarat președintele Consiliului Județean Suceava. Vorbind în cifre, este vorba despre 1.323 tone de făină albă, 654 tone de mălai, 333 tone de paste făinoase, 126 tone de biscuiți, 121 tone de zahăr și peste 100 tone de lapte praf. Președintele administrației județene a ținut în același timp să tragă și un semnal de alarmă cu privire la faptul că bunurile ce vor fi împărțite persoanelor nevoiașe nu pot fi comercializate, iar răspunzători de respectarea acestui lucru sunt chiar șefii administrațiilor locale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: