Jandarmii, solicitați de o familie de suceveni din Germania să împartă ajutoarele strânse la Bonn

> Pentru că nu au un mijloc de transport disponibil, dar au posibilitatea să colecteze multe donații din comunitatea germană și românească din Bonn, Maria și Romică Bogdan solicită ajutorul unor firme din Suceava care le-ar putea transporta în țară > Militarii IJJ au oferit joi 2.500 de lei unei familii din Zvoriștea aflate într-o situație cu totul specială
 

O familie plecată din localitatea Vadu Moldovei și stabilită în Germania de 14 ani nu a rămas indiferentă față de nenorocirile întâmplate la inundații și s-a gândit să fie de ajutor. Maria și Romică Bogdan, împreună cu alte familii de români și germani din Bonn, au cumpărat și au colectat produse care ei au considerat că ar fi necesare mai multor familii a căror viață a fost complet schimbată de apele care le-au distrus case și agoniseală. Au strâns și au făcut colete cu îmbrăcăminte, pături, produse alimentare, jucării și produse de igienă personală, colete pe care le-au trimis la Suceava. Pentru ca donațiile lor să ajungă acolo unde este nevoie au apelat la ajutorul militari-lor Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava, cei care, dat fiind că au stat alături de oameni atât în timpul inundațiilor, cât și după aceea, pentru înlăturarea efectelor acestora, au știut exact către cine să le îndrepte. Produsele au fost duse cu un camion al Jandarmeriei într-un loc de depozitare din localitatea Forăști și ulterior împărțite către 20 de familii din Zamostea și Zvoriștea care o duc greu. Familia Bogdan a transmis în țară că, beneficiind de sprijinul unui preot și al unei părți din comunitatea orașului Bonn, ar putea aduna mult mai multe produse necesare sucevenilor care au pătimit la inundații. Din păcate, ei nu au un mijloc de transport cu care să le trimită în țară și de aceea au făcut apel la firmele din Suceava care au treabă în Germania și ar putea veni cu ajutoarele acasă, fie pur și simplu s-ar oferi să facă exclusiv transportul ajutoarelor strânse de ei. Redacția “Crai nou” are un număr de telefon la care familia Bogdan poate fi contactată în eventualitatea că s-ar găsi doritori în acest sens. În ce-i privește pe jandarmii suceveni, aceștia sprijină în continuare oamenii afectați de inundații. Eu au strâns bani, dar campania de donații este permanentă. O primă sumă, de 2.500 de lei, a fost oferită unei familii din Zvoriștea a cărei situație a fost considerată deosebită de IJJ Suceava. În urma unui accident rutier, soții au rămas cu handicapuri fizice și au în îngrijire doi copii minori. Mai mult, locuința lor a fost afectată de ape anul acesta, dar și de inundațiile din 2008. Cu banii oferiți de jandarmi, această familie își va repara casa.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: