Doar 10 suceveni s-au încumetat la credite în contul sprijinului pe suprafață

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Suceava eliberează adeverințe pentru beneficiarii plăților pe suprafață care intenționează să acceseze credite în contul sumelor la care sunt îndreptățiți conform reglementărilor în vigoare.
 

Accesarea creditului se face la unitățile financiar-bancare cu care APIA a încheiat convenții pentru finanțarea activităților curente, respectiv Banca Transilvania și CEC Bank SA, dar și cu Fondul de Garantare a Creditului Rural – IFN SA. Potrivit convenției, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA va elibera o adeverință prin care se confirmă că beneficiarul a depus cererea de plată pentru schema unică de plată pe suprafață (SAPS) pentru anul 2010 și că s-au efectuat controalele și verificările administrative asupra cererii acestuia. De asemenea, în adeverință se menționează suprafața eligibilă, faptul că solicitantul nu face obiectul excluderilor de la plată, precum și că fermierul îndeplinește condițiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite. Directorul coordonator Angela Coroleucă informează că, până acum, Centrul Județean APIA Suceava a eliberat doar 10 adeverințe pentru accesarea de fonduri de la băncile creditoare. Valoarea creditului este de 70% din suma cuvenită din SAPS, denominată în lei la cursul leu/euro comunicat de BNR la data solicitării creditului. Totodată, Fondul de Garantare a Creditului Rural – IFN SA încheie cu banca o convenție-cadru plafon de garantare, prin care va garanta până la 50% din valoarea creditelor acordate de bancă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: