În rețelele electrice din județ

Inundațiile au provocat pagube de 6 milioane lei

Din întreaga Moldovă, cele mai mari pagube s-au înregistrat în județul nostru Fenomenele meteorologice extreme și alunecările de teren din județul Suceava au pricinuit pagube de 6 milioane de lei la rețelele electrice din județul Suceava, iar, în această situație, E.ON a anunțat că a demarat deja „un program de investiții prioritare”, pentru refacerea lor.
 

În lunile iunie și iulie, rafalele puternice de vânt, precipitațiile abundente, inundațiile și alunecările de teren au provocat în rețele, în toate zonele din Moldova deservite de E.ON, pagube a căror valoare se ridică la circa 9,3 milioane de lei. Potrivit datelor companiei, au fost afectați în total circa 250 km din rețeaua de distribuție a energiei electrice din 279 de localități din județele Suceava, Bacău, Neamț, Botoșani, Iași și Vaslui. Cele mai mari pagube produse la sistemul de distribuției a energiei electrice s-au înregistrat în județul Suceava, pentru înlocuirea sau remedierea instalațiilor distruse sau afectate și asigurarea alimentării cu energie electrică a consumatorilor în condiții optime fiind necesare cam 6 milioane de lei. „În toată această perioadă, echipele E.ON Moldova Distribuție au depus eforturi să intervină în condiții dificile pentru reluarea alimentării consumatorilor. Transportul materialelor și al specialiștilor a fost îngreunat de lipsa sau distrugerea căilor de acces, de prezența apei sau a aluviunilor în dreptul rețelelor de distribuție a energiei electrice ce au fost distruse sau afectate. Chiar și în aceste condiții, au fost efectuate lucrări de reparații de maximă urgență în valoare de aproximativ 400.000 de lei, lucrări ce au permis reluarea alimentării cu energie electrică a consumatorilor afectați de intemperii”, precizează Departamentul de Relații Publice și Comunicare E.ON România. Societatea anunță că a demarat deja un program de investiții prioritare în rețelele de energie electrică din zonele afectate, ce vizează asigurarea funcționării optime a sistemului de distribuție a energiei electrice. Acest program de investiții, aflăm, se va desfășura până la sfârșitul acestui an și va fi „ajustat” în funcție de gradul de uzură a rețelelor de energie electrică.

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI