În județul Suceava

Preparativele pentru transferul spitalelor sunt pe ultima sută de metri

În aceste zile și la începutul săptămânii viitoare majoritatea primăriilor care au spitale în zonă, inclusiv Consiliul Județean Suceava, organizează ședințe de Consiliu Local, respectiv județean pentru aprobarea transferului unităților cu paturi din județ, a informat șeful DSP Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu.

 

Primarii lucrează intens la procedurile de transfer, dar la un moment dat s-au poticnit de o prevedere dintr-o anexă a ordinului de transfer, în care se preciza că situația conturilor de execuție trebuie să fie la data de 30 iunie, or dacă predarea s-ar fi făcut mai devreme bilanțul nu s-ar fi putut face mai înainte de o lună. „Am întrebat ministerul și mi s-a spus că predarea se va face la 30 iunie, când situația execuției conturilor este încheiată, nu mai devreme”, a precizat directorul DSP. O altă chestiune care nu s-a înțeles bine, a mai spus dr. Lăzăreanu, se referă la plata datoriilor spitalelor, existente până la 31 martie. Astfel, s-a înțeles că vor fi plătite toate datoriile, și după acea dată.
Ministerul a promis că pe 9-10 iulie va fi un rectificativ bugetar și se vor achita datoriile până la 31 martie. Evident, se vor plăti acele datorii cu acte-n regulă”, a conchis șeful DSP.
Reamintim că cele 10 spitale din județ nu prea au datorii, singura unitate care avea la un moment dat datorii la utilități, medicamente și materiale sanitare de circa 2 miliarde vechi fiind Spitalul Orășenesc Siret.
Ministerul Sănătății anunță zilnic pe site-ul său stadiul în care se află preluarea spitalelor de către primării și consilii județene, informând că acest proces este spre finalizare. Până în prezent, au fost semnate protocoalele de predare-primire dintre direcțiile de sănătate publică și autoritățile locale pentru 16 spitale din 5 județe. La Suceava nu s-a încheiat încă niciun protocol.
Conform legislației în vigoare, procesul de transfer al tuturor celor 373 unități sanitare cu paturi către autoritățile locale trebuie să se finalizeze la 10 iulie 2010.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: