Din luna iulie

Câmpulungenii plătesc apa mai scump și canalizarea mai ieftin

Câmpulungenii care beneficiază de serviciile ACET SA Suceava pentru apă și canalizare vor plăti, din iulie, același tarif cu restul consumatorilor din județ deserviți de firmă.
 

Consilierii locali, deși nemulțumiți că prețul apei crește „la fiecare 6 luni”, au acceptat noile tarife în sistem unitar la nivel de județ, sistem aprobat recent de Consiliul Județean Suceava. Prin această metodă, apa va fi mai scumpă, iar serviciile de canalizare se ieftinesc ușor, astfel că din iulie tariful pentru câmpulungeni este de 2,65 lei/mc la apă potabilă și 1,39 lei/mc la canalizare, prețuri la care se adaugă TVA.
Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a susținut că „aplicarea noilor tarife asigură acoperirea cheltuielilor fixe și de operare, redevența care constituie fond pentru întreținere și dezvoltare și un nivel de rentabilitate minim pentru apă și canalizare” și că acest tarif este obligatoriu pentru a se putea accesa suma de 120 de milioane de euro de la Uniunea Europeană prin Programul Operațional Sectorial pentru reabilitarea și extinderea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în aglomerările urbane Suceava, Fălticeni, Rădăuți, Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc.
Potrivit precizărilor ACET, doar 70% dintre abonații câmpulungeni la sistemul de apă curentă beneficiază și de servicii de canalizare. Firma spune că prețul mai mare o va ajuta să se descurce cu propriile datorii, în condițiile în care creanțele de la populație se recuperează foarte greu la Câmpulung.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: