Între Câmpulung Moldovenesc și Pojorâta

Șoferii de pe DN 17 se pot trezi cu versantul în cap

Șoferii care tranzitează DN 17 dinspre Câmpulung Moldovenesc spre Pojorâta se pot trezi oricând cu bucăți din versant pe mașină sau chiar cu vreun copac. De deasupra peretelui de sprijin cu care a fost “consolidat” versantul, cad periodic bulgări de pământ. Alunecările antrenează chiar și copaci rupți, care ajung foarte aproape de carosabil.

 

Dacă până acum fenomenul era de mică amploare, cantități mai semnificative de pământ au fost antrenate începând de ieri, după ce vremea s-a încălzit și pământul s-a dezghețat. În prezent zona este semnalizată, dar pericolul nu poate fi îndepărtat total, iar vibrațiile produse de traficul greu în zonă pot antrena și alte alunecări similare.
Poliția a anunțat și ocolul silvic din zonă să intervină pentru îndepărtarea copacilor care ar putea fi antrenați de alte eventuale alunecări de teren.
Porțiunea de drum în cauză, aflată pe teritoriul administrativ al comunei Sadova, se află în reabilitare, lucrările fiind executate pe acest tronson de firma Colas, renumită deja pentru problemele generate în întreaga zonă prin calitatea discutabilă a lucrărilor. La mică distanță se află un alt tronson, la care reabilitarea a fost încheiată deja de firma Mochlos și a fost inaugurat pe 10 decembrie.
Lucrările de reabilitare a DN 17 au început din 2004 și nu au fost terminate nici acum. Reabilitarea unui singur kilometru din DN 17 costă statul român cca 1 milion de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: