De dimineață până seara…

…visez la șoldul tău, Tamara…
Așa cânta, acum niște ani (mulți) cel mai delicat și valabil poet al Ieșilor de față: Emil Brumaru. Eram student și Tamara (Pintilie), colegă cu Victor Traian Rusu, devenise iubita, apoi nevastă de-a binelea lui Brumaru, el cu muuult mai bătrâior decât juna, apetisanta… studioasă.

 

Pe urmă, s-au produs naturale separări și… fiștecare pe la casa cui îl are. Absolventă de Română-Franceză, Tamara a devenit deopotrivă o tipă haioasă care… ghicește! N-am avut ocazia, îmi pare că mă descurc și singur. Iar Emil, fost cândva medic la Dolhasca (dar… pocăit și retras din lumea lui Hipocrate, ca și Dărămuș de la Humor), silențios și discret, e confiscat muzichiei și meșteșugului său poeticesc mai mult decât admirabil. Culmea, dar nu despre Tamara pomenită voi a face astăzi vorbire, nu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI