Gerul a scos de pe șine vagonul unui tren de călători

Deraierea s-a produs ieri dimineață, în jurul orei 5 > Din fericire, niciunul dintre cei aproximativ 120 de pasageri aflați în cele trei vagoane ale trenului personal 5501, care circula pe ruta Pașcani – Suceava-Nord, nu a fost rănit

Trenul personal 5501, care circula pe ruta Pașcani – Suceava-Nord, cunoscut drept „tren al navetiștilor”, a deraiat ieri dimineață, în jurul orei 5, la intrarea în Stația CF Burdujeni. În cele trei vagoane ale trenului se aflau aproximativ 120 de navetiști și, din fericire, nimeni nu a fost rănit. Anunțul a fost făcut de Sorin Arcadie Popescu, prefectul județului Suceava.

 

Potrivit reprezentanților CFR, accidentul s-a produs cel mai probabil din cauza formării unor bucăți de gheață pe șinele de cale ferată. Pentru că trenul urma să oprească în stație, este evident că circula cu viteză foarte mică, motiv pentru care vagonul nu s-a răsturnat.
„Reprezentanți ai CFR au format o echipă tehnică pentru a stabili cauzele exacte care au dus la deraierea vagonului. Important este că nimeni nu a fost rănit”, ne-a declarat Florin Catană, șeful poliției TF Suceava.
Ieri, în jurul orei prânzului, echipa de specialiști ai CFR a reușit să repună vagonul trenului pe șină, potrivit informațiilor furnizate de prefectul Sorin Arcadie Popescu.

Trenurile întârzie ore în șir

Din cauza gerului, mai multe trenuri de călători au înregistrat întârzieri. Un exemplu ar fi trenul rapid 757, București – Suceava-Nord, care ieri a ajuns la destinația finală cu peste 3 ore întârziere. Deși era programat să ajungă la 6,30, rapidul a ajuns în Gara Burdujeni la ora 9,45. Un alt tren Suceava-Nord – București-Nord ar fi trebuit să plece ieri din Gara Burdujeni la ora 7,45 și să ajungă în Capitală la ora 14,52, însă la ora 9,45 acest tren nu părăsise încă Gara Burdujeni, situație ce a provocat nemulțumirea călătorilor. O parte dintre ei și-au pierdut răbdarea și au solicitat CFR să le restituie banii pentru bilete. „Am să iau un autobuz, pentru că trebuie să ajung la București ca să iau un avion spre Dublin”, ne-a spus unul dintre călători. Un alt bărbat ne-a explicat că nu mai are șanse să ajungă la București în timp util ca să ia avionul, din cauza trenului care a întârziat mai multe ore, și se gândea cum să obțină banii înapoi de la operatorul aerian.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: