După două zile de ninsori

Pe drumurile județului se circulă dificil. Dar se circulă

În noaptea de marți spre miercuri, mai multe autotrenuri neechipate corespunzător pentru iarnă au rămas blocate pe Mestecăniș > Directorul Adrian Niculescu susține că muncitorii firmei „Rosal” au împrăștiat, într-o singură zi, 200 t de sare și 250 mc de nisip doar pe străzile principale ale municipiului Suceava

În ciuda ninsorilor abundente din ultimele zile, niciun drum din județul Suceava nu este blocat de zăpadă, însă pe toate arterele mașinile circulă în condiții de iarnă. Anunțul a fost făcut de Inspectoratul Județean de Poliție Suceava, prin vocea purtătorul de cuvânt Gabriel Panțiru. Aceeași sursă informează că pe parcursul nopții de marți spre miercuri, pe raza județului au acționat peste 120 de polițiști, cu 56 de autovehicule, „pentru fluidizarea traficului și verificarea stării autovehiculelor”.
Potrivit declarațiilor Lilianei Drancă, directorul Companiei Naționale de Drumuri, filiala Câmpulung Moldovenesc, în noaptea de marți spre miercuri, mai multe autotrenuri au rămas blocate pe Mestecăniș, pe motiv că nu erau echipate corespunzător pentru condițiile de drum. „Nu aveau cauciucuri de iarnă și lanțuri. Șoferii au fost ajutați să-și pună în mișcare TIR-urile”, ne-a informat dna Dranca, care ne-a explicat că lucrătorii Companiei Naționale de Drumuri au acționat cu 17 utilaje pentru a îndepărta zăpada de pe carosabil: „Astăzi (n.n. – ieri) am împrăștiat 290 de tone de amestec de material antiderapant (sare și nisip). Deocamdată toate drumurile sunt circulabile”.

 

Șapte vagoane de sare au fost împrăștiate pe străzile municipiului Suceava

De două zile, în municipiul Suceava ninge mărunt, fără întrerupere. Zăpada i-a determinat pe conducătorii auto să mai renunțe la autoturismele personale și să circule cu mijloacele de transport în comun. Așa se face că traficul nu a fost foarte aglomerat ieri pe străzile municipiului.
Conducătorii auto care s-au încumetat totuși să se deplaseze cu mașinile prin oraș ne-au spus că au circulat bine pe străzile principale, însă nu și pe cele secundare. „Abia am reușit să-mi scot mașina din parcare. Locuiesc în cartierul George Enescu și, dimineață, când am plecat la serviciu, străzile Scurtă și Zorilor nu erau curățate. Plugul trecuse doar pe strada principală, adică pe bulevardul George Enescu, unde au fost împrăștiate și materiale antiderapante”, ne-a declarat Mircea Buzaș, conducător auto în vârstă de 43 de ani.
De altfel, și noi am constatat că muncitorii firmei de salubritate Rosal au îndepărtat zăpada de pe străzile principale, însă nu interveniseră în acest sens și pe arterele secundare. Situația a provocat nemulțumiri în rândul plătitorilor de taxe și impozite ai municipiului reședință de județ. „Ca să pot circula pe strada principală, trebuie să scot mai întâi mașina din parcare, aflată pe o arteră secundară. Lucru pe care l-am făcut cu greu în această dimineață (n.n. – ieri dimineață)”, ne-a spus Dumitru Vieru, sucevean în vârstă de 32 de ani.
Potrivit declarațiilor directorului Adrian Niculescu, muncitorii firmei de salubritate „Rosal” ar fi împrăștiat pe străzile principale ale municipiului, în doar 24 de ore, 200 de tone de sare și 250 de metri cubi de nisip. Adică atâta sare cât ar încăpea în aproape 7 vagoane de tren (un vagon are o capacitate de 30 de tone).
„Cantitatea de antiderapant a fost împrăștiată, în mare parte, pe drumurile principale, pentru că așa prevede contractul încheiat cu Primăria Suceava”, ne-a declarat Adrian Niculescu. El a mai spus că soluția safe-cote, pentru prevenirea poleiului, va fi folosită doar „în caz de urgență”. „Anul trecut am avut pe stoc 12 tone de safe-cote, anul acesta avem doar 8”, a precizat directorul Rosal.
Referitor la cantitatea impresionată de material antiderapant ce, chipurile, a fost împrăștiată pe străzile orașului, viceprimarul Luncian Harșovchi ne-a declarat: „Pe noi nu ne interesează care este cantitatea oficială sau estimată pe care firma Rosal susține că a împrăștiat-o pe străzile Sucevei. Primăria va plăti aceste servicii în funcție de suprafața deszăpezită și nu în funcție de cantitățile de sare și nisip folosite”.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: