Firmele implicate în lucrările de termoficare au lăsat pe întuneric zone întregi ale Sucevei

Circa 90% din problemele de iluminat public sunt urmări ale intervențiilor la conductele de transport și distribuție a agentului termic

 

Societățile care au lucrat la reabilitarea rețelelor de termoficare și modernizarea punctelor termice au afectat iluminatul public. Cel puțin așa a declarat ieri, în cadrul comandamentului de la Primăria Suceava, reprezentantul E.ON Electrica, care a solicitat să fie remediate stricăciunile provocate stâlpilor și rețelelor din rețeaua de iluminat urban.
Edilu-șef Ion Lungu i-a atenționat pe constructori că, în condițiile în care nu vor reface instalațiile depreciate, nu vor primi ultima tranșă de bani cuveniți pentru lucrările efectuate. Aceasta mai ales că 90% din deficiențele de la iluminatul public de pe raza orașului au la origine stricăciunile pricinuite de săpăturile la magistrale de transport și rețelele secundare.
„Am dat o dispoziție foarte clară, în sensul că nu se vor semna situațiile de lucrări și nu va fi achitată diferența de bani până când nu se vor remedia defecțiunile apărute la iluminatul public. Aceasta pentru că 90% din problemele la iluminat sunt cauzate de aceste lucrări la termoficare”, a precizat edilul-șef, adăugând că reprezentanții SC Termica și ai asociațiilor de proprietari nu vor semna avizele privind aducerea la starea inițială a terenului decât după ce firmele în cauză își vor face treaba până la capăt. Dl Lungu a ținut să precizeze că respectivele lucrări sunt pe final, cu excepția a două puncte în care mai sunt necesare unele mici intervenții. “Deși am pornit târziu, prin eforturile intense am reușit să facem, pe partea de termoficare, lucrări destul de consistente”, a specificat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: