Virusul AH1N1 închide o clasă la Colegiul de Informatică

> În județ a început vaccinarea împotriva gripei sezoniere

Virusul AH1N1 a ajuns și la Colegiul de Informatică “Spiru Haret” din Suceava, două eleve din clasa a IX-a fiind confirmate ieri cu gripă porcină. Potrivit directorului acestui colegiu, prof. Lucian Lungu, cursurile clasei respective au fost suspendate pe o perioadă de 7 zile, elevii fiind trimiși acasă.

 

Acestea sunt ultimele două cazuri confirmate în județ, penultimele fiind altele două, o elevă de clasa a XI-a din Fălticeni și o studentă în centrul universitar Iași, aceasta din urmă aflată sub supravegherea Institutului de Sănătate Publică Iași.
În săptămâna 16-22 noiembrie au fost diagnosticate clinic 104 cazuri suspecte gripă, dintre care au fost confirmate la Institutul Cantacuzino 20 cazuri de gripa nouă AH1N1.
În județ a început vaccinarea împotriva gripei sezoniere, până acum fiind vaccinate 15.511 persoane.
Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Suceava, în creștere ușoară sunt cazurile de infecții respiratorii, fiind diagnosticate în perioada menționată 4286 astfel de cazuri, din care 139 au necesitat internarea. Mai bine de jumătate din ele provin din municipiul Suceava.
Au mai fost înregistrați 985 pacienți cu pneumonie și bronhopneumonie, cu 87 internări, cele mai afectate categorii de vârstă fiind cele de 5-14 ani, 15-29 ani și 30-64 de ani, în cadrul cărora s-au semnalat în total 713 cazuri.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: