Pentru a reduce din cheltuieli

Universitatea suceveană renunță la pensionari

Pensionarii cu o pensie netă cumulată mai mare de 1693 lei, care sunt și angajați la Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava, vor primi vestea tristă că până la data de 9 decembrie trebuie să renunțe la pensie ori la postul de la universitate. Măsura a fost stabilită în Senatul instituției în conformitate cu Legea (celebră de-acum) 329/2009 și va fi pusă în aplicare de la 1 ianuarie 2010.

 

Universitatea “Ștefan cel Mare”

Persoanele respective vor fi informate în scris despre decizie, trebuind să semneze de luare la cunoștință; până pe 9 decembrie, ele vor prezenta o copie a ultimului cupon de pensie. Potrivit reprezentanților USV, intră sub incidența acestei legi toate categoriile de pensionari care desfășoară activități remunerate în cadrul USV: cadre didactice pensionate ce desfășoară activități prin plata cu ora sau cumul de funcții, profesori universitari consultanți, personal nedidactic pensionar angajat al USV.

Universitarii vor avea o vacanță de Crăciun mai lungă decât de obicei

În temeiul aceleiași legi, ca măsură de reducere a cheltuielilor de personal cu 15,5% pe luna noiembrie, Biroul Senatului a decis acordarea a 3 zile libere fără plată în zilele de 22, 23 și 24 decembrie și reducerea la 6 ore a programului de lucru în ziua de 18 decembrie. Pentru diminuarea cheltuielilor lunii decembrie, salariații universității vor fi… liberi fără plată pe 28, 29 și 30 decembrie 2009, iar programul ultimei zile din an va fi redus la 3 ore.
Universitarii n-ar avea de ce să se îngrijoreze, fiindcă zilele libere sau reducerea programului de lucru nu le afectează durata concediului de odihnă anual; am fost informați că ei vor beneficia în perioada respectivă de toate drepturile cuvenite, potrivit legii, altele decât cele salariale.
În zilele de concediu fără plată, însă, decanatele și conducătorii fiecărui loc de muncă sunt obligați să asigure permanența serviciilor de interes public, iar până la 30 noiembrie ei trebuie să prezinte conducerii universității tabelele cu angajații care vor asigura permanența între 23 și 31 decembrie 2009. “Persoanele respective vor efectua zilele libere neplătite, respectiv zilele cu program redus, după un program stabilit de comun acord cu șeful ierarhic, în alte perioade decât cele stabilite mai sus”, a precizat purtătoarea de cuvânt a universității, Adina Ignat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: