În pofida crizei (sau poate din cauza ei) sucevenii sunt mai… calzi

 

După ce s-a bătut în cuie plafonul până la care se acordă subvenții pentru încălzire, Primăria Suceava a făcut analiza cererilor depuse de locuitorii municipiului reședință de județ. Astfel, potrivit primarului Ion Lungu, pentru a primi ajutor financiar pentru plata încălzirii în sistem centralizat s-au depus aproape 9130 de cereri.
Dintre acestea, 227 au fost respinse de comisia de verificare pe diferite motive. Un număr de 2257 de cereri au fost aduse la primărie de persoanele care se încălzesc folosind drept combustibil gazul metan, din care 20 de solicitări nu au primit avizul favorabil. Alte 1077 de cereri au fost depuse pentru obținerea de ajutor financiar în vederea achiziționării de material lemnos.
Conducerea administrației locale lucrează la eliberarea dispozițiilor pentru ca solicitanții să primească în termen cât mai scurt banii alocați. „Un lucru interesant cu care ne-am confruntat este numărul mai mic de cereri pe care l-am primit anul acesta, deși suntem în criză”, a declarat Ion Lungu, oferind spre comparație cifra solicitărilor pentru încălzirea în sistemul centralizat de anul trecut, care depășește 12.000.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: