Dosarul

Cei învinuiți de tâlhărirea și uciderea unui sucevean, în plină zi și în buricul târgului, au – în urma eforturilor procurorilor DIICOT, care au întocmit (spun cunoscătorii) un dosar temeinic, „beton” – cale liberă spre instanță! Deși, poate, acest aspect nu ajută prea mult o familie rămasă, foarte de timpuriu, fără tată și soț, faptul este remarcabil într-un timp în care tot mai adesea ne spunem că faptele remarcabile ar fi fiind pe cale de dispariție. E remarcabil în primul rând pentru că este de natură să mai inhibe hoții, tâlharii și potențialii ucigași, de orice talie vor fi fiind ei.

 

L.D. Clement

De la găinarii care spun candizi că, astfel, nu încearcă decât să supraviețuiască și ei cumva, la cei care își pun mintea ca, prin mijloace mafiote, să controleze și să terorizeze societatea. Poate că, într-o perspectivă mai largă și mai detașată, dosarul cât o carte, cât un roman, pregătit de procurori nu este decât un exemplu reconfortant că, dincolo de atâtea alte indicii aducătoare de pesimism, societatea, instrumentele sale de control și de autoapărare, pot funcționa, pot inspira un aer de normalitate și de încredere. De încredere că sunt șanse să se petreacă mai puține tragedii. De încredere că un om oarecare poate umbla pe stradă fie cu o pâine și o sticlă cu lapte, fie cu leafa tocmai scoasă din bancomat (…portul cu sine a unor sume foarte mari de bani sau a altor valori „atractive” implică o altă lecție!) cu mai puțină teamă că, poate, într-o zi, din asta i s-ar trage o mare nenorocire.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: